Agredeixen a una infermera en el centre de salut d’Almassora

345

El Sindicat d’Infermeria ha condemnat l’agressió física i demana més seguretat

Actualitat Diària

El Sindicat d’Infermeria, Satse, ha condemnat l’agressió física que s’ha produït aquest cap de setmana a una infermera que treballa en el centre de salut d’Almassora i li ha mostrat el seu suport en qualsevol assessorament que precise.

Satse considera que no sols és important mostrar la més rotunda repulsa per aquest nou cas de violència contra una professional sanitària en l’exercici de les seues funcions, sinó que és necessari que la Conselleria de Sanitat augmente la seguretat en els centres sanitaris a través de la contractació de més personal de seguretat, etc.

Cal recordar que qualsevol agressió física o intimidació greu contra professionals sanitaris en l’exercici de la seua funció pública assistencial és considerada com a delicte d’atemptat pels tribunals de Justícia, i així s’han dictat ja nombroses sentències en aquests casos.

En concret, el succés, que ja ha sigut denunciat davant la Guàrdia Civil, va tindre lloc divendres passat a la nit en el centre de salut d’Almassora, on una infermera va ser víctima per part d’un acompanyant d’un pacient d’una agressió física, i un altre professional va patir insults i amenaces per part de la mateixa persona.

El secretari provincial de Satse a Castelló, Jose Mª Calas, ha mostrat la seua més rotunda condemna a les agressions a qualsevol professional sanitari i lamenta que, després que el Sindicat haja posat en marxa diverses campanyes contra les agressions al personal sanitari al llarg dels últims anys, fins i tot es continuen repetint aquest tipus de successos.

Campanyes de sensibilització a la ciutadania

Igualment, ha tornat a recalcar la importància que, “des de la Conselleria de Sanitat, s’emprenguen campanyes per a sensibilitzar als ciutadans sobre la necessitat que es mantinga, en tot moment, una relació de respecte entre professionals, pacients i familiars” dins del marc del “Pla integral de prevenció de les agressions en l’entorn sanitari” de la pròpia Conselleria.

En aquest sentit, el Sindicat d’Infermeria recorda als professionals sanitaris la importància de denunciar qualsevol tipus d’agressió que puguen patir, ja que és el millor instrument per a dissuadir als possibles agressors. És important subratllar que molts professionals, després de patir una agressió, els costa tornar a la normalitat laboral per l’estrés o pel mal psicològic generat per una experiència traumàtica d’aquest tipus.

D’igual forma, des del sindicat asseguren que els problemes i mancances que poden arribar a patir pacients i familiars no són responsabilitat del professional, que, en moltes ocasions, és la primera víctima de les deficiències i que fa tot el possible perquè no es veja afectada la qualitat de l’atenció sanitària. Igualment, recorda als usuaris que, com resa una de les campanyes desenvolupades per aquest Sindicat “L’agressió no és solució” i que existeixen vies per a reclamar a l’Administració sanitària a través dels Serveis d’Atenció i Informació al Pacient SAIP.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací