Almassora millora les instal·lacions de la Casa de la Cultura fent accessible el saló d’actes

650

Elimina butaques per a l’accés de cadires de rodes, que ja poden comprar ‘on line’

Actualitat Diària

L‘Ajuntament d’Almassora ha adaptat la sala d’actes de la Casa de la Cultura per a afavorir l’accés de persones amb discapacitat. D’aquesta manera, els operaris han retirat les butaques 18 i 19 de les files 4 i 6 amb l’objectiu que els usuaris de cadires de rodes puguen transitar per la sala amb facilitat. A més, la plataforma de venda d’entrades per internet ja disposa d’aquesta possibilitat.

El departament de Cultura, a càrrec de Javier Mollá, s’ha assegurat que aquests espais compten amb bona visibilitat perquè les persones que acudisquen a gaudir dels espectacles que es programen totes les setmanes poden fer-ho en igualtat de condicions que la resta del públic. A més, els espais reservats estan pròxims al corredor d’accés a l’ascensor, de manera que puguen accedir i abandonar la sala amb facilitat.

El departament ja treballa en la senyalització dels espais sobre el parquet de la sala d’actes, així com en l’elevador que connecta l’entrada des del carrer amb la Casa de la Cultura per a facilitar la localització. La mesura forma part del Pla d’Accessibilitat Universal que l’equip de govern es va plantejar al començament de la legislatura per a trencar les barreres arquitectòniques.

“Busquem que aquestes persones, algunes d’elles consumidores habituals de la programació cultural d’Almassora, disposen de les mateixes oportunitats que la resta i que puguen gaudir còmodament i amb la mateixa visibilitat dels espectacles”, segons ha apuntat el regidor de l’àrea. És per això que els tècnics van triar aqueixos espais com els més idonis, ja que eviten a les persones amb discapacitat que hagen d’envoltar tota la sala per a buscar el seu lloc.

El públic podrà gaudir demà, per primera vegada, dels canvis introduïts en la sala d’actes de la Casa de la Cultura amb la projecció en versió digital de la sarsuela ‘Doña Francisquita’ a les 19.45 hores. A més, el diumenge està prevista la pel·lícula ‘Followers’ a les 19 hores.

Cal recordar que la sala d’actes va ser objecte d’una reforma en 2015 per a garantir, entre altres, la climatització durant tot l’any. Els fons FEDER de la Unió Europea van cofinançar al 50% els 251.539,36 euros invertits en la reforma amb l’objectiu de promoure l’eficiència dels recursos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací