50 agents permanents vetlaran per la seguretat en festes amb especial incidència el dia del Villarreal-Real Madrid

Destaca la incorporació de cinc nous agents del Cos Nacional de Policia i la vigilància a les zones rurals i masets del terme, a més del Punt Violeta

810

Vila-real pot arribar a tindre una població d’impacte d’unes 75.000 persones. José Benlloch i Soledad Ten, presideixen la Junta Local de Seguretat per a coordinar els efectius de Policia, Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil i Protecció Civil. Destaca la incorporació de cinc nous agents del Cos Nacional de Policia i la vigilància a les rurals i masets del terme, a més del Punt Violeta

Actualitat Diària/S.N.

Falten exactament dues setmanes per a l’inici de les festes en honor de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real i ja s’ha celebrat la tradicional reunió de coordinació del dispositiu especial format per la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica juntament amb altres cossos com la Guàrdia Civil i Protecció Civil, garantirà la seguretat durant totes les festes. La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha perfilat els últims detalls del dispositiu, que comptarà amb 50 agents de manera permanent per a vetlar per la seguretat en els festejos, de manera particular en els esdeveniments multitudinaris, i que enguany s’intensifica respecte a altres anys.

Benlloch ha recordat que Vila-real presenta una “dicotomia poble-ciutat que ens fa únics i que fa que les nostres festes tinguen també un caràcter especial, de manera que, alhora que mantenim actes tradicionals més nostres, de poble, també es viuen aquests dies altres activitats més lligades al nostre caràcter de ciutat, ja consolidada en els quasi 51.000 habitants amb què compta hui dia Vila-real”, valora. L’alcalde cita esdeveniments multitudinaris com els concerts, amb 10.000 persones previstes en l’actuació de Fangoria, o el tombet de bou, on s’esperen unes 2.000 persones. El partit entre el Villarreal CF i el Real Madrid, l’1 de setembre, és un altre dels esdeveniments que major reforç de seguretat reclamen, amb els dispositius habituals del futbol, més els efectius de festes, I enguany, a més, la instal·lació de la Fira gastronòmica al llarg de 1.500 metres de l’avinguda la Murà, que enguany acollirà el pregó d’inici de festes com a novetat i que s’incorpora als espais de major atenció en matèria de seguretat.

“Per a garantir la seguretat i la normalitat en les festes, tots els cossos de seguretat treballen de manera coordinada. Podem estar orgullosos del treball conjunt dels nostres cossos policials i també de Protecció Civil de Vila-real, que converteixen les nostres festes en un exemple de convivència durant uns dies en què, entre els veïns de la ciutat i les persones que ens visiten, tenim una població d’impacte d’unes 75.000 persones. Amb aquesta quantitat de gent, és lògic que hi haja distorsions, sobretot pel que fa a la convicència i el soroll, però treballem tots perquè puguen celebrar-se les festes amb la màxima seguretat”, agrega.

En la mateixa línia, la subdelegada del Govern destaca el reforç, enguany, del dispositiu, gràcies a la incorporació de cinc nous agents del Cos Nacional de Policia que rejoveneixen la plantilla a la ciutat. Als serveis de la Policia Nacional, se sumaran la policia de la Generalitat adscrita i la Guàrdia Civil, en un dispositiu que s’inscriu en el nivell 4 d’alerta de seguretat i que inclourà controls d’alcoholèmia tant dins de la ciutat com pels voltants.

Punt Violeta i vigilància a la zona rural del terme

En matèria de seguretat, destaca també el treball del Punt Violeta, impulsat pel Grup de Dones de Vila-real i Afym. “La lluita contra la violència masclista és una de les nostres principals preocupacions, també durant les festes. A Vila-real hem sigut pioners en la creació d’aquest Punt Violeta, on qualsevol dona que puga sentir-se atabalada o agredida de qualsevol forma per algú pot acudir a la recerca d’ajuda i assessorament”, conclou Benlloch, qui ha volgut agrair el treball d’entitats com el Grup de Dones i l’Associació Andrea Carballo en la lluita contra la violència masclista a la ciutat. Així mateix, s’incrementarà la vigilància a les rurals i masets del terme. “La recent reasignació de números als camins rurals del terme facilitarà el desplaçament i la localització dels possibles punt de conflicte per part dels agents”, apunten.

Comissaria de Policia Nacional en l’aire i la supressió carril rotonda nord d’accés a la N-340

Captura de pantalla 2019-08-23 a les 18.20.38

L’alcalde i la subdelegada s’han referit a la recent supressió ‘reversible’ amb elements mòbils d’uns dels carrils d’accés a la rotonda nord d’accés a la N-340, passant de tindre tres a dos per part del Ministeri de Foment. Benlloch ha assegurat haver-se assabentat per la premsa. “M’agradaria que se’ns haguera informat d’aquesta actuació, que encara que és una prova pilot que permetrà detectar una baixada de la perillositat i dels accidents i un augment de la seguretat, pot assentar els precedents d’una actuació definitiva, sempre tenint en compte el desenvolupament de projectes com el Bulevard de la Plana. També cal destacar que ens interessa molt aquesta actuació perquè ha sigut simultània a les obres de reindustrialització i millora dels polígons Molí Nou i Travessera, en la part nord de la ciutat, el que ha causat també algunes distorsions que haguera estat bé coordinar”. Tant Benlloch com Ten han lamentat que són pocs els projectes que es poden posar en marxa per la falta d’un Govern estable. “El temps passa, perdem milions i milions en fons europeus i el nostre avanç general està paralitzat mentre persones irresponsables són incapaces d’arribar a un acord per a garantir l’estabilitat i això afecta a tot, inclús a actuacions a la nostra ciutat com la construcció de la nova comissaria de Policia Nacional, que fa anys reivindiquem”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací