14 restaurants de Vila-real ofereixen menús amb l’Olla de la Plana com a plat estrela

543

Actualitat Diària

Les XI Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real… Olla de la Plana ofereixen durant aquest mes de novembre una variada oferta de menús amb aquest guisat tradicional com a plat estrela. Un total de 14 restaurants participen en aquesta onzena edició, que s’ha adaptat a la situació de crisi sanitària per la covid-19 però que resisteix com una iniciativa per a la promoció i el foment de l’hostaleria local, més necessària que mai, tal com ha destacat el regidor d’Economia, Xus Madrigal.

Els restaurants participants són Defeli, Gastrobar Nü, Los Galgos, El Miso, Casino, Restaurant Club de Tenis Vila-real, El Cortijo, Rincón La Olivereta, Els Lluïsos, Birbar Espai Gastronòmic, La Taverda, Los Maños, Mosset Central i La Mar de Bé. Els restaurants han preparat menús a preus que oscil·len entre els 12 i els 25 euros, amb l’Olla de la Plana com a plat central. A causa de la covid-19 enguany no es realitzarà la degustació popular en la plaça de la Vila a càrrec de l’Associació Gastronòmica però sí que s’ha convocat el Concurs d’Olla de la Plana Pasqual Batalla que, amb un jurat professional, valora els guisats preparats pels restaurants participants. El concurs va tindre lloc aquest dimecres a porta tancada en el restaurant Cal Dimoni amb l’assistència dels restauradors participants i el jurat format per: Miguel Barrera, xef i propietari del Restaurant Cal Paradís, amb 1 estrela Michelin; Emilio Miralles, xef i propietari del Restaurant Al D’Emilio; Francisco González, crític gastronòmic; Conchita Ibáñez, presidenta de l’Associació d’Ames de Casa de Vila-real; Ignacio Porcar, professor de l’Escola d’Hostaleria Costa de Azahar del Grau de Castelló.

El resultat d’aquest concurs es farà públic una vegada finalitzades les jornades gastronòmiques d’aquesta edició. Quant al vessant solidari que cada any tenen les Jornades Gastronòmiques, amb el lliurament a una associació benèfica dels donatius entregats en la degustació popular, enguany es manté encara que de manera diferent. Així, l’excedent del menjar elaborat en el tast dels professionals així com una olla que elaborarà l’Associació Gastronòmica de Vila-real s’entregarà a Càritas perquè puga ser distribuïda a les persones necessitades de la ciutat.

Finalment, com tots els anys es realitzarà el sorteig d’un menjar o sopar per a dues persones entre tots els clients que degusten els menús d’Olla de la Plana. En aquesta edició s’utilitzarà la tecnologia de codis QR perquè els clients puguen omplir les seues dades personals de contacte per a concursar. Tota la informació de les jornades es pot seguir en http://mengem.vila-real.es i en la pàgina de Facebook de les jornades.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací