Wizz Air aposta forta per Castelló per a créixer de la mà de l’aeroport i les seues noves rutes

712

Actualitat Diària

L’Aeroport de Castelló ha rebut ofertes en cadascun dels tres lots en què s’estructura la campanya de creixement comercial i posicionament de l’aeroport en els mercats europeus, que va eixir a licitació amb l’objectiu de captar connexions per a un període de tres anys. L’aerolínia Wizz Air opta en solitari a operar les rutes objecte de la convocatòria, que hauran de mobilitzar de manera conjunta almenys 210.000 passatgers i passatgeres entre 2020 i 2023.

El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha informat que, aquest divendres, ha tingut lloc la primera reunió de la taula de valoració constituïda amb motiu d’aquest procés de licitació. En la sessió, s’ha procedit a l’obertura del primer sobre i s’ha validat la documentació administrativa aportada per Wizz Air, que ha presentat una oferta per lot.

En posteriors convocatòries, la taula de valoració evualará els sobres 2 i 3, que contenen la informació tècnica i econòmica i que concreten aspectes com les accions promocionals, les rutes proposades per l’aerolínia, les xifres de passatgers o les freqüències dels vols.

Bernat ha manifestat la seua satisfacció, “ja que s’han rebut ofertes en cadascun dels tres lots que s’han posat en el mercat”. Bernat ha destacat l’aposta per Castelló de Wizz Air, “una de les aerolínies que més creix a Europa i que torna a demostrar el seu interés per desenvolupar l’aeroport de Castelló, erigint-se en un aliat fonamental per a la infraestructura”.

El director de Aerocas ha recordat que la campanya de creixement comercial i posicionament en els mercats europeus comporta la realització d’activitats de promoció de l’aeroport de Castelló vinculades a la creació de noves rutes o a l’increment de freqüències en connexions ja existents. El contracte té una duració de tres anys i està dotat amb un milió d’euros en cada anualitat.

Principal usuària de l’aeroport

La campanya es divideix en tres lots i inclou rutes de diferent tipologia, que hauran d’enllaçar a partir de 2020 l’aeroport de Castelló amb països situats dins de la Zona Europea Comuna d’Aviació (ZECA). Les connexions hauran de garantir una progressió en el nombre de passatgers en els tres anys d’aplicació del pla, havent d’aportar de manera conjunta un mínim de 210.000 passatgers en el conjunt del període.

El primer lot, amb un pressupost màxim de 400.000 euros per exercici, contempla la posada en marxa de, almenys, una ruta de caràcter anual. Les ofertes hauran de garantir 30.000 passatgers i passatgeres en el primer any, 35.000 en el segon i 40.000 en el tercer.

El segon lot, dotat amb fins a 350.000 euros per anualitat, recull una o diverses rutes amb periodicitat estacional o anual, que hauran d’aportar 20.000 passatgers en el primer any, 23.000 en el segon i 27.000 en el tercer.

El tercer lot, amb un pressupost màxim de 250.000 euros per any, està lligat al llançament d’una o diverses rutes amb una periodicitat estacional o anual, que hauran de mobilitzar 10.000 passatges en el primer any, 12.000 en el segon i 13.000 en el tercer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací