Vinaròs tindrà un Centre de la Dona de cobertura comarcal per atendre les víctimes de la violència de gènere

918

Actualitat Diària

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha mantingut una reunió amb el secretari autonòmic de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana, Alberto Ibáñez i la directora territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa, per posar en marxa el Centre de la Dona 24 hores. La idea és crear un espai per atendre les víctimes de la violència de gènere, a més de realitzar iniciatives per a la protecció i prevenció dels maltractaments.

L’alcalde Pla ha destacat que des del primer minut que van ser informats de la iniciativa van prestar tota la col·laboració necessària per la creació del Centre de la Dona a la localitat. En aquest sentit, ha insitit que des del Govern Municipal oferir uns Serveis Socials de qualitat és una de les màximes prioritats de l’Ajuntament. D’altra banda, afegia que al llarg de la legislatura s’ha treballat per aconseguir l’ampliació del Centre de Dia i iniciar la redacció del projecte per a la creació de la residència, “unes feines que demostren que el Govern Municipal està compromés amb els Serveis Socials per convertir-los en drets per a la ciutadania”.

Pel que fa al Centre de la Dona, el secretari Ibáñez, ha destacat que l’objectiu inicial era crear-ne als municipis amb més de 100.000 habitants, però després d’estudiar més detingudament la iniciativa es va decidir incloure també Vinaròs per tal d’oferir una millor cobertura a les comarques de nord de Castelló. En total suposarà una inversió de 600.000 euros i es contractarà 14 treballadors que seran els encarregats d’oferir el servei les 24 hores del dia. Ibáñez ha insistit que el municipi és un punt estratègic molt important al Maestrat i agraïa a l’Ajuntament la bona predisposció per fer possible el Centre.

Per acabar Pla ha comentat que des del Govern Municipal s’oferiran diferents espais disponibles perquè Serveis Socials esculli el que consideren més indicat per a crear el Centre de la Dona, que es posarà en marxa el més prompte possible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací