Es convoquen a Vinaròs les ajudes del programa Bo Respir de la Tercera Edat 2020

677

Aquesta línia d’ajudes estarà disponible en tres modalitats com a Bo respir mensual,  bo respir dies o Bo respir cap de setmana 

Actualitat Diària

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives convoca el Programa Bo Respir per a l’any 2020. Es tracta de la convocatòria d’ajudes destinades a finançar distintes modalitats d’estada de caràcter temporal o no permanent en residències de tercera edat en l’any 2020.

La línia d’ajudes es presenta en tres modalitats diferents: el Bo respir mensual o ‘Bo verd‘  destinat a l’estada en residències durant un mes;  el bo respir dies o ‘Bo blau‘ que consisteix en 20 bons diaris i finalment, el Bo respir cap de setmana o ‘bo blanc‘ amb 12 bons diaris.

Podran ser beneficiaris del Programa Bo Respir les persones dependents que, encara que són ateses habitualment al seu domicili necessiten l’atenció temporal en un centre especialitzat, ja que presenten un nivell de dependència que necessiten les cures d’una altra persona per a dur a terme les activitats habituals de la vida diària, i que eventualment no poden ser prestats per la persona que les cuida habitualment.

Quan una persona major depenent acredite aquesta necessitat i no dispose de mitjans econòmics suficients, la Generalitat li proporcionarà una ajuda per al pagament de la seua estada. L’import de la subvenció estarà determinat en un o més bons, la quantia dels quals consistirà en la diferència entre el que pot pagar a càrrec dels seus ingressos i l’import de la seua estada en el centre que trie per a la seua atenció segons la classe i modalitat.

Pel que fa a la presentació de sol·licituds el termini de presentació serà d’un mes, comptat a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el DOCV núm 8716, de 14/01/2020

Requisits

Per poder accedir a aquestes ajudes cal tindre 65 anys o més i haver cessat en l’activitat laboral per jubilació o incapacitació. També es poden beneficiar persones de 55 anys o més diagnosticades amb la malaltia d’Alzheimer o altres demències. A més cal estar empadronat en municipis de la Comunitat Valenciana, tindre la consideració de persona dependent acreditada per un informe mèdic i  acreditar la necessitat social i econòmica d’acord als criteris establerts.

A més a més i de manera excepcional per mantindre la unitat familiar, podran sol·licitar l’ingrés conjuntament amb el demandant principal persones majors o menors de 65 anys que acrediten una de les situacions següents: ser cònjuge o parella de fet, ser discapacitat (amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 65%).

Per a més informació les persones interessades poden adressar-se a la seu de la Regidoria de Política Social i Joventut a Vinaròs situada a la plaça de Sant Antoni, 19-Pb en horari de 9.00 hores a 14.00 hores o mitjançan el telèfon 964 45 00 75.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací