Pujada de sou a l’alcalde, edils, secretaris de grup i càrrecs eventuals de Vila-real com a pas previ a la pròxima RPT

Es crea una comissió de peticions a altres administracions i el secretari des de 2007 Martín Orihuel, s'acomiada de l'Ajuntament

1358

L’Ajuntament crea una comissió de peticions a altres administracions per a evitar confusions entre la ciutadania. L’alcalde, José Benlloch, cobrarà 4.927 euros, cinc edils 3.500, quatre 2.800, tres 2.500, cinc 2.400 i un 1.400 euros. La sessió ha acomiadat al que ha sigut secretari municipal en els últims dotze anys, Martín Orihuel De La Mata, que es jubila i ha sigut la seua última sessió plenària

Actualitat Diària/S.N.

Donant la benvinguda als 25 regidors i regidores, així ha començat el primer ple de la legislatura i que ha servit per a terminar de consolidar l’estructura municipal, els càrrecs eventuals, el règim de comissions i les retribucions, entre altres assumptes. José Benlloch, l’alcalde, ha donat compte d’una sèrie de qüestions relacionades amb l’arquitectura institucional de l’Ajuntament de Vila-real que regirà durant els pròxims quatre anys, com els plens, les comissions i altres òrgans municipals.

L’alcalde explica els torns de paraules, la duració, al·lusions i debat

Ha explicat, pel que fa al torn de paraula, que l’exposició del ponent del punt de l’ordre del dia durarà cinc minuts, per al debat hi haurà tres minuts en un primer torn, tres en un segon i dos minuts per a conclusions, al final la votació i després, si escau, l’explicació de vot. “Si el grup no decideix entrar al debat i fa explicació de vot de la moció, té tres minuts, que apareixen en les pantalles. Si es vol citar a algú que no és el ponent de la proposta demane que no es faça en l’explicació de vot, ja que l’altra persona no podrà defendre’s”, indica.

Els grups municipals constituïts seran finalment:

PSPV-PSOE – José Benlloch, Silvia Gómez (portaveu) Emilio Obiol Menero, Jesús Madrigal, Noelia Samblás, Francisco Valverde, Miriam Caravaca, Javier Serralvo, Anna Vicens, Álvaro Escorihuela, Rosario Royo, Diego Vila i Aida Beteta.

PP- Héctor Folgado (portaveu), Adrián Casabó, Dora Llop, Carlos Gil y Gemma Ferreres.

Compromís – Josep Pasqual Sancho Rubert (portaveu), Mari Parra, Santi Cortells.

Ciudatadans – Domingo Vicent (portaveu) – Natalia Gil. 

Vox – Irene Herrero (portaveu).

Unides Podem – José Ramón Ventura Chalmeta (portaveu)

La proposta de règim de sessions del ple ha sigut votada per unanimitat i se celebraran les sessions els últims dimarts de cada mes a les 11.00 hores. En juliol se celebrarà l’últim dimarts del mes i el de desembre el dissabte anterior immediat al dia 24. Si és festiu, la sessió serà el dia immediat posterior hàbil.

El següent punt ha sigut la proposta de creació i composició de les comissions informatives i el seu règim de sessions. Benlloch ha assegurat que es mantenen les quatre comissions informatives permanents de l’anterior legislatura, que són les d’árees de govern gestió de l’administració local i comptes, la de serveis públics, govern social i qualitat de vida i govern d’oportunitats. I es crearà una ordinària, la comissió informativa permanent de propostes i peticions a altres instàncies administracions i continua la comissió especial per a la regulació de la normativa per a la convivència en les penyes per a modificar la norma vigent. Per a cada comissió s’estableix que hi haurà set membres del PSOE, dos del PP, de compromís un, de Cs un, de Vox un i d’Unides Podem altre. Tots els representants municipals podran assistir en qualitat d’oients a les sessions, tenint veu però no vot, i el president de la Comissió podrà requerir la presència d’altres membres de la corporació. La participació concreta a cada comissió la fa cada grup i el règim de sessions s’aprovarà quan es convoquen les comissions per acord de tots els grups. Per llei la comissió ha de respectar la composició del ple i és que el s’ha fet.

Per altre lloc, s’ha ratificat la proposta de nomenament de representants de la corporació en organismes autònoms i en altres entitats com consorcis o associacions on l’Ajuntament de Vila-real siga partícip d’algun projecte del qual forme part.

Hi haurà un titular i un suplent. En la Fundació Universitat Empresa, Jesús Madrigal i Aida Beteta, en l’Hospital Provincial, Silvia Gómez i Miriam Caravaca, en la Fundació Globalis, José Benlloch i Xus Madrigal, en la Fundació Pro Monestir i Basílica de sant Pasqual, José Benlloch i Emilio Obiol. En el Consorci de Bombers de Castelló, Javier Serralvo i Silvia Gómez, en el Consorci d’Aigües, Francisco Valverde i José Ramón Ventura Chalmeta, en el Consorci del Paratge Protegit de la Desembocadura del Millars, José Benlloch i Emilio Obiol. Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics, Jesús Madrigal i Diego Armando Vila i al Consorci de Televisió Digital, creat però mai desenvolupat, Diego A.Vila i Anna Vicens. I el Consorci per a la Gestió de l’Escorxador comarcal de la Plana, Silvia Gómez Rey i Miriam Caravaca Monzó; en Comunitat d’usuaris de vessaments d’aigües residuals d de la depuradora mancomunada de Vila-real, Onda, Betxí i Alqueries, José Benlloch, Francisco Valverde, José Ramón Ventura Chalmeta i Emilio Obiol. I el patronat del centre social de la UNED Cardenal Tarancón, Aida Beteta Corvillo i Rosario Royo. Comité local de Creu Roja, Álvaro Escorihuela i Miriam Caravaca i el Fons Valencià de Solidaritat, Álvaro Escorihuela i Javier Serralvo. I s’ha nomenat a Emilio Obiol representant en el Consell Territorial de la Propietat Immobiliària de Castelló, a Aida Beteta en el Consell Escolar Municipal i el nomenament dels edils en els diferents centres escolars.

Emilio Obiol – Bisbe Pont

Silvia Gómez – Carles Sarthou

Noelia Samblás – IES Francesc Tàrrega

Miriam Caravaca – Pasqual Nàcher

Javier Serralvo – IES Broch i Llop

Anna Vicens – La Consolació

Álvaro Escorihuela – Escultor Ortells

Rosario Royo – Angelina Abad

Diego Vila – Fundació Flors

Aida Beteta – La Panderola

Adrián Casabó – Concepción Arenal

Dora Llop – Santa Maria

Gemma Ferreres – CEIP Cervantes

Josep Pasqual Sancho – CEIP Pintor Gimeno Barón

Mari Parra – IES Miralcamp

Santi Cortells – Pius XII

Domingo Vicent – CEIP José Soriano

Natalia Gil – EPA

Irene Herrero – Verge del Carme

José Ramón Ventura Chalmeta – CEIP Botànic Calduch

Per últim, s’ha aprovat la determinació de llocs de personal eventual i règim de dedicacions, assistències i indemnitzacions dels membres de la corporació.

L’alcalde ha explicat que la pujada salarial s’ha efectuat amb els informes jurídics favorables i la recomanació de la Federació de Municipis i Províncies i d’acord amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària, la qual estableix límits i restriccions, del nombre de regidors amb dedicació exclusiva (que poden ser quinze, tots els del PSOE a excepció d’Aida Beteta, Héctor Folgado, Josep Pasqual Sancho i Domingo Vicent), personal eventual, indemnitzacions i assistències a les reunions. S’ha fixat una millora dels salaris, d’acord a l’efectuada en la plantilla municipal, d’acord a la millora en els pressupostos generals de l’Estat. També s’han millorat els salaris del personal eventual com a pas previ a l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball, ja que els seus sous han d’estar equiparats a les seues titulacions i perfils i a les tasques que desenvolupen en eixos llocs i les categories professionals a les quals corresponen per a no haver de fer una modificació molt important en el moment en el qual s’aprove la Relació de Llocs de Treball. “No pot haver-hi secretaris de grup llicenciats amb un sou d’administratiu”. Benlloch manifesta que en la Diputació és un tema que està reglat i la majoria dels ajuntaments també.

Augmenten els sous entre un deu i un 60%

D’aquesta manera hi haurà dotze càrrecs eventuals, dels quals quatre seran secretaris de grup per als grups amb dos regidors o més (1.800 euros), una persona encarregada de Protocol, (2.400). Un responsable de coordinació general d’alcaldia, cap de gabinet d’alcaldia (3500 euros), un secretari coordinador d’alcaldia (2.400), dues persones en comunicació (2.800 i 2.400 euros) altra en Serveis Públics (2400 euros), una secretària, (1.800) i altra responsable en Junta de Festes (1.800) En el cas de Vox i Podem, se’ls assignarà una quantia econòmica per a contractar a una persona pe hores per a realitzar aquestes tasques.

L’alcalde, José Benlloch, cobrarà 4.927 euros, cinc edils 3.500, quatre 2.800, tres 2.500, cinc 2.400 i un 1.400 euros.

La sessió també ha donat cabuda a l’emoció, ja que s’ha acomiadat al que ha sigut secretari municipal en els últims dotze anys, Martín Orihuel De La Mata, que es jubila i ha sigut la seua última sessió plenària. Benlloch ha volgut agrair-li públicament la seua dedicació i treball.

1 Comentari

  1. hola me gustaria saber cuando tienen las reuniones en la alcaldia y el publico puede asistir ,pregunto , por cierto el secretario martin orihuel ya se ha jubilado o aun le quedan dias por ir al ayuntamiento gracias

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací