Vila-real promou una declaració institucional contra publicitat sexista en camions d’una empresa amb seu a la ciutat

844

PSOE i Podem han acordat aquest matí presentar una proposta a la resta de grups polític. L’alcalde ha volgut agrair una vegada més la labor del Grup de Dones, que la setmana passada va denunciar públicament el fet i agrega que resulta inconcebible “que aquesta empresa tinga un expedient obert per publicitat sexista des de fa més d’un any i seguisca igual

Actualitat Diària

La Junta de Coordinació del govern local, formada per PSPV-PSOE i Podem, ha acordat aquest matí presentar una proposta a la resta de grups polítics amb representació municipal per a manifestar el rebuig del consistori a l’ús sexista de la imatge de la dona amb finalitats publicitàries per part d’una empresa austríaca de transports amb seu social a Vila-real. La Regidoria d’Igualtat traslladarà la proposta als diferents grups municipals, amb l’objectiu de pactar una posició comuna que puga aprovar-se en un pròxim Ple extraordinari aquesta setmana.

“En ple segle XXI, amb tot el que suposadament hem avançat en la lluita contra el masclisme, amb totes les campanyes de conscienciació i recursos que destinem a l’educació en valors d’igualtat i contra qualsevol tipus de sexisme, és inconcebible que encara hàgem d’assistir a aquest tipus de pràctiques que denigren a la dona, i que associen a més el nom de la nostra ciutat amb una actitud que no ens representa en absolut”, lamenta l’alcalde, José Benlloch. L’alcalde ha volgut agrair una vegada més la labor del Grup de Dones de Vila-real, que la setmana passada va denunciar públicament a aquesta empresa de transport de mercaderies per les seues pràctiques sexistes.

“També resulta inconcebible”, agrega el primer, “que aquesta empresa tinga un expedient obert per publicitat sexista des de fa més d’un any, sense que ningú, fins al moment, haja respost ni actuat”. Per aquest motiu, la proposta inclourà l’exigència a la Generalitat i el Govern, perquè agiliten i resolguen  l’expedient, que va obrir l’Observatori autonòmic de Publicitat Sexista al febrer de 2018. Benlloch ha animat els grups municipals a sumar-se a aquesta reivindicació. “Contra el masclisme, no valen mitges tintes. És important sumar forces per a acabar amb aquestes pràctiques”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací