Vila-real projecta el seu vessant més innovador cap a la província amb Destaca en Ruta que recala a Vall d’Uixò

En 2017 l'esdeveniment satèl·lit va celebrar-se a Vinaròs, on va va atraure a més de 2.000 visitants i enguany serà el 19 i 20 de setembre

887

L’esdeveniment itinerant de transferència científica, tecnològica i d’innovació dinamitzarà el teixit econòmic i fomentarà la col·laboració entre empreses, experts i entitats. En 2017 l‘esdeveniment satèl·lit va celebrar-se a Vinaròs i enguany se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre

Aquesta trobada entre investigadors, professionals i empresaris “promou la creació de sinergies i la col·laboració públic-privada i servirà per a facilitar el gran repte de la ciutat, la construcció del pont que connecte els polígons i la creació de sòl industrial

Actualitat Diària 

Destaca en Ruta, el programa satèl·lit sorgit de la fira Destaca per a acostar la innovació i el coneixement al territori de la província de Castelló, recala aquest setembre a la Vall d’Uixó. El municipi de la Plana Baixa recull, d’aquesta manera, el testimoni de la primera edició, celebrada en 2017 a Vinaròs, en un esdeveniment de transferència tecnològica que complementa i consolida la fira matriu, Destaca, amb seu a Vila-real i caràcter biennal. destaca en ruta la vall (2)

La Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, l’Ajuntament de Vila-real, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó han presentat aquest matí el certamen en el municipi amfitrió, que acollirà els dies 19 i 20 de setembrdues jornades dedicades a la innovació, amb taules de debat, zona de divulgació, zona expositiva i àrea de networking. “Volem donar l’enhorabona i felicitar l’Ajuntament de la Vall per assumir el repte d’acollir aquesta segona edició de Destaca en Ruta”, ha assenyalat la cap de Gabinet de Vila-real, Edurne Zubiria, en representació de l’alcalde. “Quan fa uns anys, vam fer a Vila-real la reflexió de com havia de ser una ciutat del segle XXI, vam veure que havíem de fer un pas més enllà de la prestació de serveis bàsics i atendre la demanda social d’afavorir un nou model econòmic centrat en el coneixement i en la innovació. Així va nàixer la col·laboració amb l’UJI, la creació de la Càtedra d’Innovació Ceràmica i la pròpia fira Destaca”, detalla Zubiria. Aquella primera fira, celebrada en 2014 i convertida ja en el primer esdeveniment de transferència científica i tecnològica de la Comunitat, va tindre continuïtat en 2016, amb una segona edició que va significar la consolidació de l’esdeveniment. “Després de dues edicions amb un èxit constatable, vam decidir no quedar-nos ací sinó compartir tot aquest coneixement i experiència amb el nostre entorn; d’ací va sorgir Destaca en Ruta”, incideix.

En la mateixa línia, l’alcaldessa de la Vall, Tania Baños, ha destacat l’oportunitat que suposa la fira itinerant per a “acostar la ciutadania a la universitat i a la investigació” i sobretot “impulsar el desenvolupament social i econòmic del territori, no a costa dels altres sinó amb els altres; i això significa coneixement i innovació”. “La transferència científica”, ha puntualitzat el vicerector adjunt de Transferència i Innovació de l’UJI David Cabedo, “no ha de ser només de l’àmbit acadèmic a l’empresa, sinó també en l’altra direcció. I esdeveniments com Destaca i Destaca en Ruta resulten claus per a aquest acostament”.

Un programa basat en quatre eixos

destaca en ruta la vall (3)

La segona edició del programa itinerant de Destaca arribarà els dies 19 i 20 de setembre a l’entorn de l’Auditori Leopoldo Peñarroja de la Vall d’Uixó, amb un programa centrat en quatre eixos temàtics: Emprenedoria, industrialització i canvi de model; Transformació digital i formació especialitzada; Economia circular i economia blava; Innovació en matèria turisme. Aquests eixos centraran les taules de reptes, en les quals experts, empreses i entitats buscaran solucions als problemes que es plantegen en àmbits clau per al desenvolupament. Una zona d’exposició, amb la participació d’empreses, entitats i centres d’investigació, i l’àrea dedicada a la divulgació científica, amb visites organitzades de col·legis i obertura de portes al públic en general, completen la programació del segon Destaca en Ruta. Una edició que pretén acostar la universitat, el coneixement i la innovació a l’àrea de la Plana Baixa, Alt Palància, Alt Millars, Camp de Morvedre i Camp del Túria.

El director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la diputada de Promoció Econòmica, María Dolores Parra, entitats i empreses, han participat en la presentació.

La Universitat Jaume I, peça clau

Les entitats i empreses tindran un espai per a mostrar les seues innovacions i un espai per a generar oportunitats, amb taules de debat i conferències amb un format propi. La Universitat Jaume I estarà present per a mostrar els seus últims projectes d’innovació i hi haurà una zona amb demostracions experimentals, tallers pràctics i visites guiades, tant per al públic general com concertades amb grups d’escolars del municipi.

Destaca 1

Així, aquesta trobada entre investigadors, professionals i empresaris “promou la creació de sinergies i la col·laboració públic-privada” i segueix la línia de “apostar per un nou model productiu, que consolide el canvi iniciat la passada legislatura”, ha indicat l’edil de Promoción Econòmica, Jorge García. En aquest sentit, cal recordar que el gran repte a mitjà termini és la construcció del pont que connecte els polígons i la creació de sòl industrial.

Per a finalitzar, el secretari autonòmic de l’àrea ha insistit en la importància de la formació específica “perquè les persones que estudien isquen sabent fer el que les empreses ja estan demanant, perquè el mercat va més ràpid que les administracions”. D’ací la importància de crear llaços i espais col·laboratius com aquesta fira, en la qual també es posa en valor que “l’economia va lligada a la territorialitat i a les potencialitats de cada zona en concret”.

Destaca compta amb la implicació de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI). L’última edició celebrada a Vinaròs va atraure a més de 2.000 visitants durant la seua celebració.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací