Vila-real pretén ajuntar el contracte d’escombraries i el de neteja viària i aplicar les tecnologies de Huawei en la recollida de residus

567

Rafa Mezquita/Actualitat Diària

Vila-real pretén ajuntar de cara a l’any que ve els contractes de recollida de residus solguts i de neteja viària, que ara ostenten Fobesa i FCC, respectivament amb un contracte de 2,7 milions anuals.

D’aquesta forma ho ha anunciat aquest dijous el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. A més ha anuciat que es traurà a licitació un plec de condicions al qual podran optar totes les empreses que considerin que aportaran el millor paquet per a tenir “Vila-real més neta”.

En aquest sentit, el consistori pretén ser la primera ciutat major de 20.000 habitants a adaptar-se a les noves directrius que recull el Pla de Residus de la Comunitat que va ser aprovada en Les Corts a l’abril.

huawei2Utilitzar les noves tecnologies

Per a això, l’ajuntament considera vital l’ús de “les noves tecnologies”. “Les posarem en valor per a ser el primer municipi de l’autonomia que l’impulsi, amb això canviarem la dinàmica del segle XX per a entrar en un món big data a l’avantguarda del moment comunicatiu en el qual vivim”. D’aquesta manera, i després de signar un conveni de col·laboració amb el gegant tecnològic taiwanès Huawei, Vila-real s’aprofitarà de les garanties 5G que l’empresa ofereix per a concectar els contenidors a través de sensors perquè avisin quan estiguin al 75% del ple: “De moment farem una prova pilot, però això segur que ens ajuda a estalviar diners i ens dóna major eficiència en la recollida de residus”.

L’ús de les noves tecnologies en el tractament de les escombraries “significa molt per a nosaltres” perquè tindrem informació de les persones i els barris on més residus es tiren i també on més es recicla”.

Fomentar el reciclatge i targeta ciutadana

Un altre dels reptes és fomentar el reciclatge en la localitat. Valverde assegura que “en el dia a dia és important la recollida dels residus orgànics, però no del vidre o del paper”. Un fet que comportarà que “s’instal·lin més ecoparcs o que l’ecoparc passi un dia o dos a la setmana per les cases per a recollir aquestes restes”. Per això, l’efecte immediat serà “que la ciutat estigui més neta, alguna cosa que és cert que s’ha de millorar, però que l’oposició ha utilitzat per a fer campanya electoral”.

D’aquesta forma, Vila-real pretén llançar una targeta ciutadana que ajudi les persones a l’hora de llançar els residus al contenidor, i que Valverde, malgrat l’interès de les empreses a “conèixer la informació” ha assegurat que “tan sols la tindrem a l’ajuntament”.

La idea del consistori és llançar aviat les condicions perquè les empreses interessades se sumin al concurs i poder comptar ja amb aquest nou sistema en l’exercici 2020-2021. El que sí que és segur és que la col·laboració amb Huawei i la instal·lació de sensors començarà a partir d’octubre de 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací