Vila-real revisa el projecte de rehabilitació de l’alberg i prescindirà del menjador envidrat en aquesta primera fase

Es pretén prioritzar la seguretat i l'eficiència energètica i s'han detectat problemes en balcons i fusteria i dificultats per l'ús de materials artesanals

779

Es pretén prioritzar la seguretat i l’eficiència energètica de l’edifici, detecta problemes en elements com balcons i fusteria i dificultats per l’ús de materials artesanals. Centrarà la inversió en l’adequació energètica i el reforç d’elements estructurals. El projecte, finançat pel Pla 135-2 de la Diputació, té un pressupost de 166.000 euros

Actualitat Diària

El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vila-real ha hagut de realitzar alguns ajustos en el projecte de rehabilitació de l’alberg municipal de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, les obres del qual van començar en el mes març passat, per a adaptar l’actuació a les condicions reals de l’edifici i altres circumstàncies sobrevingudes, com l’ús de materials artesanals que reclamen mà d’obra especialitzada. El modificat, que no afecta ni a la superfície ni al pressupost inicial de l’obra, suposarà prescindir en aquesta primera fase del menjador envidrat previst inicialment i centrar la inversió en l’adequació energètica i el reforç d’elements estructurals per a garantir el bon estat l’edifici, datat en els anys 30 del segle passat.

“L’alberg municipal és un edifici molt antic i, com en totes les cases velles, quan comences a obrar apareixen problemes que no podies preveure per endavant. Per això, hem considerat prioritari actuar sobre aquests problemes, que afecten la seguretat i també a l’eficiència energètica de l’edifici, abans d’escometre un altre tipus d’obres”, assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. “És una llàstima que no puguem dotar en aquests moments a l’alberg de la vidriera que ens hauria agradat i que suposava una actuació d’integració paisatgística a l’entorn del Termet molt interessant, però, com sol dir-se, no podem començar la casa per la teulada i ara, el primer, és actuar en altres elements de l’immoble com la reparació del balcó, que està en molt mal estat, o la substitució de tota la fusteria exterior”, assenyala l’edil.

A aquests inconvenients derivats de l’estat de l’immoble, s’afegeixen altres circumstàncies imprevistes de caràcter econòmic. En concret, el projecte inicial contemplava voltes paredades de rajola i l’ús de fusta de mobila vella, d’acord amb l’entorn en el qual s’insereix l’edifici. Materials que, tal com assenyala l’informe de l’arquitecte municipal, precisen de la intervenció d’oficis artesanals, amb mà d’obra especialitzada, la col·locació dels qual, pel repunt en la demanda privada, s’ha encarit notablement, a més de les dificultats de contractació de professionals.

“Per tots aquests motius, resulta necessari modificar el projecte inicial, de manera que la inversió inicialment prevista en aquests materials específics o en l’envidrat del menjador exterior es redistribueixen en altres actuacions més necessàries en aquests moments en l’objectiu que perseguim, que és la millora d’usos i l’eficiència energètica de l’alberg, a través de la seua rehabilitació i modernització”, assenyala Obiol. “A diferència del balafiament d’uns altres”, agrega, “aquest equip de govern sempre ens hem caracteritzat per ser ambiciosos però realistes. I, en aquest moment, el que toca és garantir el bon estat de l’edifici i la seua eficiència energètica”, conclou. El projecte, finançat pel Pla 135-2 de la Diputació, té un pressupost de 166.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací