Vila-real pagarà 1,4 milions en factures a empreses locals, serveis essencials i deute als funcionaris 

1051

Actualitat Diària/S.N.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, anuncia un pla de pagament extraordinari per valor de 1.409.306 euros per a pagar factures a proveïdors locals i xicotetes empreses, la productivitat i les hores extres als funcionaris i factures a empreses locals en les pròximes dues setmanes. El primer edil ha atribuït aquest fet a la delicada situació econòmica municipal, “a causa de la gestió irresponsable en matèria d’urbanisme del PP, que ens ha fet aprovar el pressupost en juliol per a no perdre oportunitats en benefici de la ciutadania i poder pagar les sentències”. El primer edil també ha esmentat la llei de contractació i l’absència d’una Relació de Llocs de Treball com a motius que han retardat aquest pagament i han generat aquestes “distorsions” en la despesa corrent. En aquest sentit, Benlloch destaca que “hem treballat el més ràpid possible des de l’entrada en vigor del pressupost perquè en pròxims dies es puga desbloquejar la situació i liquidar tres fronts oberts on es devien diners”.

Aquest deute al qual es farà front en els pròxims dies s’estructura en tres àmbits principals. En primer lloc el pagament de factures pendents per valor de 543.153 euros per a serveis essencials com treballs de neteja o manteniment en edificis públics, el transport adaptat porta a porta de mà amb Cocemfe, el contracte amb la Fundació Tots Units per al manteniment de BiciVila o el bus a l’UJI. Benlloch ha assenyalat que el problema en aquest àmbit és els contractes s’han tret a licitació i han quedat deserts i han quedat sense adjudicar. “En produir-se aquesta situació, no hem pogut deixar el servei, s’ha contractat i hem seguit, aleshores l’interventor municipal ha mostrat la seua discrepància i hem hagut d’elaborar els informes corresponents”, apunta.

En segon, les despeses corresponents a factures de proveïdors locals i xicotetes empreses corresponents als mesos de març, abril, maig i juny, ja que no hi havia diners consignats en les partides corresponents i la intervenció ha hagut de presentar una nota de repar. En aquest cas han ascendit a 111.158 euros.

I en tercer lloc es troba un deute de 723.820 euros amb el personal municipal, sobretot als departaments de Serveis Socials i Esports, en concepte de productivitat, hores extra i ajudes socials des de finals 2017. L’alcalde assegura que és un tema complicat perquè hi ha un límit legal d’hores que poden fer i l ‘Ajuntament compta amb 50 funcionaris menys que en 2011 i assenyala, “les hores extra que es van a realitzar no es poden saber al principi de l’exercici econòmic, per la qual cosa mai estan consignades en el pressupost”. “Hem incorporat nous treballadors a través d’alguns programes i esperem que eviten que la gent haja de fer més hores de les quals els corresponen, però sabem que no és tolerable el que està ocorrent i demane disculpes públicament al personal afectat”, indica. Es preveu que el pagament es realitze en una nòmina a part en els dies 22 i 23 de setembre. En aquest sentit, l’alcalde apunta que perquè no hi ha Relació de Llocs de Treball, els components específics com la nocturnitat, la disponibilitat 24 hores o altres assumptes, no es poden incloure en la nòmina mensual, com es fa en altres localitats. “Esperem resoldre aquesta situació abans de cap d’any, el que evitarà aspectes com aquest”, apunta.

L’alcalde ha anunciat que està previst celebrar un ple extraordinari en els pròxims dies per a abonar les factures sense consignació i també es farà efectiu el pagament de les que formen part del primer paquet. Quant al deute amb els funcionaris, s’abonarà en una nòmina extraordinària. “Estem fent un gran esforç perquè tot estiga liquidat al més aviat, esperem que siga en els pròxims dies”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací