Vila-real obre la capella i la coveta de la Mare de Déu de Gràcia, una de les primeres instal·lacions en tornar

943

La Junta de Govern inicia aquest dimarts les decisions acordades de desescalada sobre la base d’un protocol tècnic i sanitari d’autorització

Actualitat Diària

La Junta de Govern local de Vila-real començarà a autoritzar aquest dimarts les iniciatives de desescalada municipals que han presentat les diferents regidories així com les entitats sense ànim de lucre que estan fent ús d’instal·lacions de titularitat municipal. Seguint el criteri de prudència per a garantir en tot moment la seguretat sanitària i de desescalada lenta i responsable acordat per l’equip de govern, s’ha establit un protocol tècnic específic per a la supervisió i autorització de la reobertura d’espais públics i la represa d’activitats, tal com ha explicat l’alcalde, José Benlloch.

“Com ja vam explicar des del primer moment, els nostres temps vénen marcats pel criteri de prudència però al mateix temps garantint l’eficàcia”, remarca l’alcalde, qui afig que “hui hem entrat en la fase 3 i demà mateix la Junta de Govern ja començarà a autoritzar iniciatives de desescalada seguint el protocol tècnic establit”. Aquest protocol estableix que les propostes de les regidories i entitats es presenten a través del registre d’entrada de l’Ajuntament i el gabinet tècnic “fa una anàlisi del pla de desescalada i les mesures proposades i redacta un dictamen en el qual fa constar la seua opinió sobre l’autorització, si escau aprovar la proposta o si és necessari realitzar millores o modificacions,..”. Aquest informe es trasllada a la Junta de Govern que es reuneix els dimarts i que anirà emetent cada setmana les corresponents resolucions. En cas que es presente alguna proposta que requerisca d’una autorització urgent, es convocaria una Junta de Govern extraordinària.

Entre les diferents iniciatives que s’autoritzaran aquest dimarts, l’alcalde ha destacat una que és especialment significativa i emotiva per tractar-se d’un espai emblemàtic per a la ciutat: la reobertura de la capella i la Coveta de la patrona, la Mare de Déu de Gràcia. Aquesta reobertura a les visites s’ha coordinat amb la normativa del Bisbat en relació al culte perquè les visites i la veneració a la patrona es facen amb les màximes garanties de seguretat sanitàries adoptades per la Covid-19.

Es reobri així un dels llocs més emblemàtics de la tradició religiosa local després d’establir els protocols d’actuació i higiene que s’han d’adoptar en entrar al recinte “perquè els feligresos puguen visitar l’ermitori amb confiança” assenyala la regidora de Tradicions, Noelia Samblás.

Obertura de la capella de la Mare de Déu de Gràcia

L’accés a la capella serà per la porta d’entrada i únicament s’habilitaran dos bancs per a un aforament màxim de dues persones que hauran de mantindre la distància de seguretat de 1,5 metres. Els visitants hauran de respectar la senyalització i les recomanacions sanitàries. Serà d’ús obligatori la màscara així com el gel hidroalcohòlic que estarà disponible en l’entrada i no podran tocar objectes i imatges en aquest espai d’oració. La capella de la Mare de Déu de Gràcia obrirà al públic amb el següent horari: de dimarts a divendres, de 8.30 a 18.30 hores, els dissabtes i diumenges de 8.30 a 13.30 hores i dilluns romandrà tancada.

Pel que respecta a la Coveta de la Mare de Déu de Gràcia estarà oberta al públic els diumenges al matí, de 8.30 a 13.30 hores i només es permetrà l’accés a una persona seguint les mateixes mesures de control i higiene que en la capella.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací