Vila-real treballa en la neteja de barrancs per a prevenir avingudes i requereix a la CHJ que actue en els llits

601

L’Ajuntament prepara la ciutat per a tornar a la normalitat i fer front a una possible gota freda en els pròxims mesos

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real treballa ja en la neteja de barrancs per a previndre possibles avingudes si es produeixen episodis de gota freda en els pròxims mesos. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de xoc dels Serveis Públics (SPV) per la Covid-19 que des de fa setmanes ha desplegat el consistori amb l’objectiu de posar a punt la ciutat per a tornar a la normalitat, dins de les possibilitats que permeta l’evolució de la pandèmia, a partir de setembre.

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha realitzat una visita per a comprovar l’avanç dels treballs de neteja en barrancs, unes tasques que desenvolupen els operaris dels SPV i els treballadors del pla d’ocupació de l’atur agrari. El primer edil s’ha desplaçat fins al camí Bellot en l’encreuament amb el barranc de Ràtils acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i els tècnics responsables d’aquest departament.

“Un dels sis eixos del pla de xoc que hem escomés aquest estiu se centra en la neteja dels barrancs i preparar el clavegueram en previsió de possibles episodis de gota freda que són molt habituals a la tardor, amb pluges molt intenses en un període de temps molt breu, la qual cosa ens genera tremends problemes si existeix acumulació de vegetació que dificulta el curs natural de l’aigua en els barrancs”, subratlla l’alcalde.

Les labors de neteja es realitzaran en un total de 16 punts en el barranc de Ràtils i el barranc Roig, en els encreuaments amb diferents camins del terme municipal (Ratlla d’Onda, Molí Llop, Bellot, l’Aljub, Betxí, Masa Frares, Artana i Les Voltes) per a evitar embossos a causa de l’acumulació de canyes i altres restes de vegetació. En aquests moments les labors s’estan realitzant de manera manual per part dels operaris encara que en els pròxims dies està prevista l’entrada també de maquinària per a reforçar aquests treballs, que compten amb l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Júcar (CHJ), competent en el manteniment dels llits.

L’alcalde ha apuntat que l’Ajuntament de Vila-real actua “en la mesura de les nostres possibilitats” però “existeix un problema d’excés de canyar que és competència de la CHJ”. Per això, ha avançat que el consistori requerirà a aquest organisme que efectue les corresponents labors per a mantindre el llit dels barrancs de manera adequada i que no es desborden en cas de pluges.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací