Vila-real estudia putjar l’IBI en 2020 per a cobrir un “forat” econòmic de 2 a 2,5 milions d’euros

758

R.M/Vila-real Informació

Vila-real estudia pujar l’IBI de nou per a “complir amb l’estabilitat ecónomica i amb els objectius pressupostaris de l’exercici”. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, qui ha assegurat que és la solució que avui dia té més pes per a continuar “treballant per una ciutat millor després de l’herència econòmica i urbanística que rebem fa vuit anys quan entrem en el govern”.

De fet, Benlloch assegura que recentment han aparegut diverses traves econòmiques que el consistori no contemplava i que “molt al nostre pesar ens han portat a prendre aquesta decisió”. Per tant, encara que encara està en estudi, l’ajuntament calcula que els contribuents aportaran un alleujament econòmic per a les arques municipals de 2 i 2.5 milions d’euros de cara a l’exercici 2020. “Amb això busquem respirar i rebaixar l’endeutament per a l’any que ve al 50% que hora està per sobre del 75%”. Segons Benlloch, Vila-real és la ciutat de la província amb un major volum d’endeutament: “Tenim 23 milions de deute pels 33 de Castelló de la Plana que ens triplica en població”, lamenta.

En aquesta línia, i malgrat la pujada de la contribució, Benlloch assegura que les taxes als clubs esportius, a les entitats socials, benèfiques i, en definitiva, al teixit social de Vila-real, no es veuran incrementades en aquest repunt de l’IBI. “Volem que les nostres marques de ciutat, per les quals tant hem barallat continuïn donant els seus fruits i desenvolupant-se”.

Pel que fa a les infraestructures, el primer edil també insisteix que fins a 2020 “està tot plasmat i controlat”. Entre elles es troben els centres esportius de la localitat i les seves millores, el centre María de Lluna, l’església dels Franciscans i les adquisicions del Gran Casino i l’edifici on està instal·lada la seu d’Ucovi.

Quines són els despeses inesperades?

Per a explicar aquesta pujada de la contribució, l’alcalde ha insistit que el pagament de taxa de les escombraries a Reciplasa per part de l’ajuntament de més de mig milió d’euros, l’augment de les plusvàlues per herències i compres d’habitatges en la localitat, les recents contractacions i pagaments de nòmines a funcionaris de l’Administració local i “els empastres urbanístics del PP en forma de sentències”, li han obligat a prendre la decisió de pujar l’IBI, com ja va succeir fa dos anys amb l’objectiu de “no demanar crèdits” i que va congelar l’exercici següent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací