Vila-real estarà representada a Diputació per part de Compromís i Cs, amb Maria Dolores Parra i Domingo Vicent

Per a Parra la col·laboració amb la Generalitat ha de ser el fil conductor de les polítiques i decisions que prenga la nova corporació provincial

850

Per a Mari Parra, número dos de la coalició i una dels pesos pesats del partit, ja que és  exdirectora general d’Internacionalització de l’Ivace, la col·laboració amb la Generalitat Valenciana ha de ser el fil conductor de les polítiques i decisions que prenga la nova corporació provincial. Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans per segona legislatura, és un dels perfils més importants del partit a la província i que ha resistit als diversos canvis i polèmiques que han sacsejat la formació

Actualitat Diària/S.N.

Hui els partits polítics amb representació a la Diputació han designat als seus diputats provincials i s’ha confirmat que encara que el PSOE de Vila-real no tindrà cap presència a la institució sí que hi haurà regidors de la ciutat. El nom de Maria Dolores Parra, número dos de Compromís i exregidora d’Economia de Vila i exdirectora general d’Internacionalització de l’Ivace, fa temps que sona per a anar a Les Aules i finalment serà aixì i estarà junt amb el regidor de Castelló Ignasi Garcia pel Partit Judicial de Castelló. L’altre representant serà Domingo Vicent, portaveu de Ciutadans per segona legislatura, i que és un dels perfils més importants del partit a la província i que ha resistit als diversos canvis i polèmiques que han sacsejat la formació. Estarà acompanyat per la regidora de Benicàssim, Cristina Fernández.

Després d’unes setmanes convulses, ahir va ser l’elecció de José Martí, alcalde de Sueras, com a president de l’ens. Un ‘intens’ procés d’elecció en el si del PSPV, amb veto als municipis més grans en un primer moment, modificacions de la proposta de l’executiva provincial amb Ernest Blanch per part del comité federal, la incorporació ‘in extremis’ de Tania Baños i Xaro Miralles i el no a la vila-realenca Silvia Gómez relegant-la a una suplència, després que l’alcalde, José Benlloch, decidira apartar-se perquè la seua presència estava més que descartada. Després de tot això, sembla que per fi el ple del Palau de les Aules comença a dibuixar-se.

D’aquesta manera Maria Dolores Parra i Ignasi Garcia han estat designats hui a la Junta Electoral de Zona, Diputats Provincials pel Partit Judicial de Castelló. L’acte ha comptat amb la presència de regidors dels diferents municipis del partit judicial on Compromís té representació, ratificant d’aquesta forma la candidatura que la coalició havia presentat davant la Junta Electoral. Han acompanyat a Parra, els regidors vila-realencs Josep Pasqual Sancho i Santi Cortells.

Els dos nous diputats s’han compromés a continuar amb la defensa i suport dels municipis de les comarques de Castelló, en particular dels més menuts, que pateixen els efectes del despoblament.

Per a Mari Parra, la col·laboració amb la Generalitat Valenciana ha de ser el fil conductor de les polítiques i decisions que prenga la nova corporació provincial. “No podem continuar amb un model de Diputació, que pren decisions obviant l’existència de la Generalitat. Cal que ambdues institucions es coordinen per millorar la vida de la gent de les nostres comarques”.

Els dos diputats han manifestat també que la prioritat de la institució ha de ser treballar per la vertebració territorial, sempre des del respecte a l’autonomia local.

Per la seua banda, per part seua, Domingo Vicent va ser portaveu a l’Ajuntament de Vila-real durant l’anterior legislatura, càrrec que ocupa també actualment. Llicenciat en Econòmiques, és autònom amb despatx d’assessoria propi i professor associat a la Universitat Jaume I (UJI).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací