Vila-real es queda sense els Edusi però Benlloch diu que se seguirà avançant en la búsqueda de finançament

El document presentat preveia una inversió de 15 milions d'euros en àrees estratègiques per al futur com la inclusió social o la consolidació del barri sociosanitari

1403

ActualitatDiària

L‘alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat que la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses haja resolt negativament la sol·licitud d’ajudes europees per a cofinançar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (Edusi) dissenyada per la ciutat de Vila-real. “Lamentablement, no hem pogut aconseguir aquestes ajudes dels fons Feder, però anem a seguir treballant sense descans, com hem vingut fent fins ara, en aliança amb la societat vila-realenca, cercant finançament on siga, perquè Vila-real no deixe d’avançar”, assenyala Benlloch.

L’estratègia de Vila-real va ser aprovada per unanimitat del Ple municipal al novembre de 2017 per a optar a la tercera convocatòria de fons europeus al desenvolupament de les Edusi. El document preveia una inversió de 15 milions d’euros, finançats al 50% per la Unió Europea, en àrees estratègiques per al futur de la ciutat com la inclusió social o la consolidació del barri sociosanitari com projecte tractor. “No anem a renunciar a aquest projecte de ciutat, perquè és el model que hem dissenyat entre tots, entitats, associacions, grups polítics… No podem negar que la resolució del Ministeri d’Hisenda és una mala notícia per a Vila-real, però seguirem endavant, aconseguint la inversió d’on siga, perquè la nostra ciutat seguisca creixent i desenvolupant-se, preparada per a afrontar els reptes del futur”, argumenta l’alcalde.

“El projecte de Vila-real és un bon projecte, participat i compartit per tota la societat. Prova d’açò és que, en la mateixa ordre, l’EDUSI local figura en la quarta posició en la llista de reserva de tota la Comunitat Valenciana. Analitzarem en profunditat la resolució, els possibles punts a millorar i opcions que tenim a partir d’ara, però del que no tenim cap dubte és que seguirem treballant per a aprofitar totes les oportunitats que es presenten i cercant finançament d’Europa i d’altres administracions per a no deixar d’avançar”, conclou l’alcalde.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací