Vila-real revalida el lideratge en mediació escolar com a únic consistori entre 44 entitats de la UE en aconseguir Medes-2

Escorihuela anuncia l'obtenció d'un nou programa per a estendre la mediació a Europa, per valor de 160.000 euros que dóna continuïtat a l’anterior

833

Álvaro Escorihuela anuncia l’obtenció d’un nou programa per a estendre la mediació a Europa, per valor de 160.000 euros finançat amb fons europeus i que dóna continuïtat a l’anterior, amb la participació de l’IES Miralcamp, el Porc Espí i socis a Sacile, repeteix França i Croàcia, que se sumen amb Réole i Novigrad-Cittanova

Actualitat Diària

Vila-real revalida el lideratge en mediació escolar com a únic ajuntament entre 44 entitats de la UE en aconseguir el Medes-2 i és que liderarà, una vegada més, la implantació de la mediació escolar a Europa. La UE ha aprovat un nou projecte Erasmus +, el Medes-2, que permetrà estendre la pràctica mediadora de Vila-real a diferents països d’Europa mitjançant la difusió dels productes didàctics dissenyats en el primer projecte Medes, també liderat per la ciutat i conclòs l’any passat amb una valoració de 89 sobre 100 per part del Ministeri.

El projecte Medes-2, amb un finançament europeu de 160.000 euros, amplia el radi d’acció del primer projecte i, als socis de Vila-real i Sacile, suma nous socis en la localitat francesa de la Réole i la croata Novigrad-Cittanova. Al costat de l’Ajuntament de Vila-real es mantenen també la resta de socis originals: l’institut Miralcamp i l’associació El Porc Espí i, per part de Sacile, el Comune di Sacile, Istituto Comprensiu i Cooperativa Ítaca. Els nous municipis participen amb els seus respectius ajuntaments, centres docents i entitats socials.

 reunió final Medes

“És una excel·lent notícia per a Vila-real, que torna a reconéixer el paper pioner en la mediació escolar de l’institut Miralcamp i el lideratge de la ciutat en un àmbit del qual ens sentim especialment orgullosos: la cultura de la pau i la gestió dialogada dels conflictes”, valora el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. L’Ajuntament és, a més, l’única entitat local líder dels projectes europeus aprovats, en els quals participen 44 organismes.

El Medes-2 té com a missió principal difondre els productes culturals creats en el primer projecte europeu de mediació escolar. “En el projecte Medes vam crear una sèrie de productes educatius innovadors, destinats a implantar la mediació escolar en centres docents d’Europa, com una Caixa Multimedes, amb materials multimèdia, una guia metodològica i una marca de qualitat. L’objectiu ara és avançar en la difusió d’aquests materials a tot el món en l’extensió del camí de la mediació escolar que va emprendre l’institut Miralcamp fa més de 10 anys; camí que ens ha convertit en referents”, agrega. Per a això, el programa Erasmus+ contempla accions com formacions a professorat, intercanvis d’estudiants entre els diferents municipis socis i reunions transnacionals.

Haver obtingut aquest segon programa europeu és un nou reconeixement a l’excel·lent tasca que està desenvolupant la comunitat educativa de Vila-real, tant Miralcamp com els alumnes, professors, pares i mares que s’han format en mediació escolar a través del projecte Mediem i l’associació El Porc Espí”, argumenta Escorihuela. “Emprenem aquest nou projecte amb molta il·lusió i ganes de continuar millorant, per a exportar el saber fer demostrat per Vila-real en un àmbit tan rellevant per a l’educació en valors, les futures generacions i la resolució de conflictes a l’aula com és la mediació escolar”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací