Vila-real compra el solar al costat dels jutjats per facilitar una solució urbanística per a la futura comissaria

519

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat la compra del solar situat al costat del Palau de Justícia que permetrà resoldre un nou empastre heretat del PP i al mateix temps facilitarà la solució urbanística per a disposar de sòl per a la futura comissaria de la Policia Nacional; la previsió és destinar el nou solar a aparcament i oferir per a la nova comissaria l’actual pàrquing de l’avinguda de Matilde Salvador.

El primer edil ha rubricat davant notari l’adquisició de la parcel·la, emplaçada entre l’edifici dels jutjats i l’hotel Palace. El solar, de 616 metres quadrats en l’actualitat, es compra a un preu de 278.000 euros (IVA inclòs), en tres anualitats: 50.000 euros (reservats ja dels estalvis de 2019) que s’abonen ara i altres dues quotes de 114.150 euros a pagar en els exercicis de 2021 i 2022. El preu de compra és notablement inferior al preu de taxació i al preu inicial de venda fixat pels propietaris. D’aquesta manera, enfront dels 382.500 euros que demanava la propietat i els 295.071 euros del valor de taxació, tots dos sense impostos, la compra s’ha tancat finalment per 278.000 euros (230.000 més IVA).

Benlloch ha subratllat que la construcció d’una nova comissaria de Policia Nacional que permeta a aquest cos policial comptar amb unes instal·lacions dignes “és un projecte al qual no podem renunciar i que hem de continuar reivindicant davant el Govern central”, per la qual cosa la compra d’aquest solar s’ha emmarcat en el Pla d’impuls i priorització de projectes pendents. A més, l’alcalde ha constatat els avanços que per part de l’Executiu central s’estan realitzant per a la construcció de la nova comissaria de Policia Nacional a Vila-real, “ja que existeix una ferma voluntat que el projecte siga una realitat al més prompte possible”. Una vegada adquirida la parcel·la, la proposta de l’equip de govern passa per destinar aquest terreny a aparcament i poder així cedir al Ministeri de l’Interior part de l’actual pàrquing situat enfront dels jutjats –al voltant de 2.500 metres quadrats- per a albergar les futures dependències policials. Un emplaçament que en principi és vist amb bons ulls pels responsables del Ministeri i del Cos Nacional de Policia, els qui el febrer passat van visitar amb l’alcalde aquest aparcament de l’avinguda de Matilde Salvador.

A més, l’alcalde assenyala que aquest acord de compra “demostra l’eficàcia en la gestió d’aquest equip de govern, per haver aconseguit un preu inferior al que demanaven inicialment els propietaris i a més haver resolt un altre empastre urbanístic heretat del Partit Popular”.

En aquest sentit, el primer edil recorda que “per a construir la seu judicial es va ocupar per error un 19% d’aquesta finca privada”. Tant l’informe de l’arquitecte municipal com l’informe de taxació confirmen que, originalment, la superfície de la finca era de 750 metres quadrats, que s’ha vist reduïda a 616 metres després d’ocupar-se per error 134 metres per a l’edificació del Palau de Justícia. “Aquesta situació, sumada a les obligacions urbanístiques dels terrenys que limiten les possibilitats de construcció en la zona, suposaven un perjudici per als propietaris que hauria pogut derivar fins i tot en reclamacions i indemnitzacions”, recorda Benlloch.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací