Vila-real s’endinsa de ple en l’estiu amb la celebració de la festa de la Mare de Déu de Gràcia

La ciutat celebra fa més de 400 anys aquesta festa el primer diumenge de juliol i ha començat amb el Rosari de l'Aurora i s'han repartit orxata i fartons

803

La ciutat celebra fa més de 400 anys aquesta festa el primer diumenge de juliol. Ha començat a les 7.30 del matí, amb el Rosari de l’Aurora i la posterior missa a càrrec de Mossèn Guillermo. Després ha tingut lloc la imposició de medalles i l’habitual concert a càrrec de la Unió Musical La Lira i el repartiment d’orxata i fartons. Han estat presentst diversos regidors de la corporació, com Noelia Samblás i Emilio Obiol, que han participat directament de la festa

Actualitat Diària

La tradicional festa de la Mare de Déu de Gràcia que, com cada primer diumenge de juliol ha tingut lloc al Termet de Vila-real, ha congregat a diversos membres de la corporació municipal com la regidora de l’àrea, Noelia Samblás i Emilio Obiol, i ha començat a les 7.30 del matí, amb el Rosari de l’Aurora i la posterior missa a càrrec de Mossèn Guillermo. Després ha tingut lloc la imposició de medalles i l’habitual concert a càrrec de la Unió Musical La Lira i el repartiment d’orxata i fartons.

Aquesta veneració de la Mare de Déu de Gràcia es remunta al segle XVII i va decaure en el XVIII, sent recuperada a partir de 1987, després de ser finalitzada la rehabilitació de l’ermita, l’Ajuntament va donar un impuls a la històrica festa, recuperant la celebració de la Missa i la processó en el matí del primer diumenge de juliol, seguides d’un refresc per als assistents i d’un concert de la Banda de Música.

Cap a l’any 2003, per commemorar el quart centenari de la festa s’iniciaren les Serenates a la patrona, en la vesprada del mateix diumenge amb la participació de nombroses entitats musicals, socials i culturals de Vila-real i amb guions poètics elaborats per diversos escriptors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací