Vila-real aprova l’eliminació de la depuradora Vora Riu per a garantir el futur del tractament de les aigües residuals

1076

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat en el Ple ordinari l’eliminació de la depuradora Vora Riu per a garantir el futur del tractament de les aigües residuals de la ciutat. Es tracta d’un acord de cooperació per a l’execució d’infraestructures de sanejament i depuració entre la Generalitat Valenciana, l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) i els ajuntaments d’Almassora i Vila-real, que permetrà eliminar l’antiga infraestructura i connectar les aigües residuals de la ciutat a l’estació depuradora del municipi veí, “més moderna, avançada, actualment infrautilitzada i amb capacitat de sobres per a atendre ambdues ciutats”, tal com explica l’edil de Territori, Emilio Obiol.

El responsable recorda que la coneguda com EDAR Vora Riu es va construir en 1978 i “des de llavors i fins a l’actualitat ha presentat nombrosos problemes, que no tenen solució, i que ens han arribat a costar fins a 90.000 euros a l’any, en concepte de cànon d’abocaments”. A més, recorda que “des de 1995 existeix la depuradora mancomunada d’Onda, Betxí i les Alqueries –en la zona sud- i quatre anys després es va crear la d’Almassora -al nord- i, tenint aquestes opcions, hem hagut d’aguantar des de 2003 promeses de l’anterior Generalitat per a ampliar i millorar la nostra estació, que no han passat de ser una utopia i que s’han quedat en paper mullat”.

“Aquest equip de govern i la nova Generalitat deixen de costat les promeses i van directes als fets”, indica, “i gràcies a les gestions realitzades, els problemes de l’EDAR passaran a la història”. “Es tracta de dignificar la nostra ciutat des de la perspectiva de la depuració de les aigües mitjançant un projecte que comptarà amb una inversió de 2,3 milions d’euros més IVA i amb 7.000 euros per a expropiacions, que les farà el consistori, de manera que donem resposta a una problemàtica mediambiental i assegurant les perspectives de creixement de futur de la ciutat”, afirma Obiol.

Repartiment dels romanents

D’altra banda, el Ple també ha aprovat les taules retributives de l’àrea de Recursos Humans després de l’entrada en vigor de la LPE-2018 i ha donat llum verda al programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia. Així mateix, la corporació municipal ha aprovat un expedient de suplements de crèdit finançat amb romanents per valor d’1.067.000 euros i un altre de crèdits extraordinaris de 450.117 euros.

La regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, ha explicat que el primer d’ells servirà per a suplementar partides de les diferents àrees, així com per al Pla de Transport Urbà, entre altres projectes, com l’ampliació del conveni per a les obres del cor de la basílica de Sant Pascual i el de la Unió Musical La Lira. El segon expedient compta amb aportacions per a Joventut Antoniana i la Fundació Caixa Rural i la seua cooperativa, amb motiu de la celebració dels seus respectius centenaris; per a projectes amb l’Escola d’Art Superior de Disseny de València; per a l’ampliació del centre d’AFA, i per a la rehabilitació de l’edifici dels antics jutjats per a instal·lar les àrees de Tresoreria i Promoció Econòmica, que permetran que Comissions Obreres es trasllade a les dependències que actualment ocupa Tresoreria. “Seguim demostrant la nostra aposta per l’aliança amb la societat”, apunta Escrig. “No hi ha despeses faraòniques ni grans inauguracions, perquè pensem en el servei als ciutadans”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací