Vila-real adjudica les obres d’execució de 240 nínxols al cementeri amb un nou sistema que redueix el cost a la meitat 

L’actuació, amb un pressupost de 121.826 euros, s'integra en el pla de remodelació integral de l'espai i permetrà afegir 620 unitats d'enterrament

1485

L’actuació, amb un pressupost de 121.826 euros, s’integra dins del pla de remodelació integral del recinte que permetrà obtenir 620 unitats d’enterrament

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real ha adjudicat les obres d’execució dels 240 nous nínxols que es construiran en el cementeri municipal, amb l’objectiu d’allargar la seua vida útil. Una actuació que s’integra dins un pla de remodelació integral del recinte que va començar en 2017 i que permetrà obtenir 620 unitats d’enterrament en total, entre la creació de més de 400 noves unitats i la remodelació dels espais ja existents, a la qual cosa se suma la rehabilitació del mur perimetral, la reparació de cobertes i la millora de voreres i zones per als vianants, entre d’altres.

18-10-2017 Obres cementeri vila-realLes obres van començar amb la construcció de 30 noves unitats en panteons verticals i continuaran ara amb la creació de 240 nous nínxols amb un nou sistema prefabricat de formigó que estalvia temps i, sobretot, diners. Tal com explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, el cost de l’actuació ascendeix a 121.826 euros “la meitat del que costa l’edificació d’obra tradicional”.

En aquest sentit, destaca les possibilitats i avantatges d’aquest material, que “ja s’utilitza en altres municipis amb molt bons resultats i que per primera vegada arriba al cementeri de Vila-real”. “És un producte homologat des del punt de vista sanitari i que compleix amb tots els protocols i estàndards legals de l’àmbit de les inhumacions”, indica, “i, molt important, costa la meitat que altres sistemes”.

L’actuació completa compte també amb altres intervencions que es realitzaran pròximament, com l’execució de 144 unitats de columbaris –també amb el sistema prefabricat-, la rehabilitació d’unitats d’enterrament ja existents, la rehabilitació del mur perimetral i la construcció de sobrecobertes, a més de millorar les voreres, zones per als vianants i el vestuari dels treballadors, a les quals se suma la rehabilitació de cobertes, realitzada recentment. La inversió total de l’actuació és de 410.000 euros (IVA inclòs), “una inversió escassa però que dóna molt de si”, assegura Obiol, qui recorda que “aquest equip de govern de progrés actua amb responsabilitat i transparència, aprofitant perquè cada cèntim dels nostres ciutadans revertisca en el seu benestar”. En aquest sentit, critica que “el PP, que va tenir la major inversió de la història d’aquest Ajuntament en les seues mans, es va dedicar a dilapidar els diners de tots, d’una manera irresponsable” i assenyala que “el cementeri és un dels punts que pitjor van quedar després del seu pas, amb una situació lamentable que hem hagut de redreçar a poc a poc”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací