Els veïns de Vila-real podran participar en l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible mitjançant una enquesta 

1097

Actualitat Diària

La Regidoria de Territori de Vila-real acaba d’habilitar una enquesta virtual perquè els veïns puguen opinar i participar en l’elaboració del futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

El PMUS analitza les característiques actuals de la mobilitat que exerceixen els ciutadans i cerca la implantació de formes de desplaçament més sostenibles. “Amb la present enquesta volem conèixer l’opinió sobre la mobilitat a Vila-real, tenint en compte si l’usuari viu, treballa o estudia a la ciutat o a un altre municipi o si només ens visita de forma ocasional”, explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

Captura de pantalla 2018-09-06 a las 14.27.00Necessitem conèixer els problemes actuals del municipi per a poder proposar alternatives de transport menys contaminants, més sostenibles i eficaços, garantint una millor qualitat de vida per als veïns i proporcionant alternatives al vehicle privat”, indica l’edil, qui destaca l’objectiu de seguir millorant l’entorn.

L’enquesta es basa, en un primer apartat, en dades sociològiques centrades en el gènere i l’edat dels participants, el seu nivell d’estudis i situació laboral i posteriorment pregunta sobre la seua relació amb la ciutat. A més d’indicar si resideixen a Vila-real, han d’indicar el nombre de membres de la unitat familiar, de quants vehicles disposen i si són cotxes, motos o bicicletes i quin és la modalitat d’aparcament en la seua zona de residència.

També s’insta als enquestats a opinar sobre si consideren adequat, elevat o escàs el nombre de vehicles que transiten pel seu carrer i la velocitat a la qual ho fan. Les zones de càrrega i descàrrega del barri i el nombre de carrers per als vianants de la ciutat i la seua possible millora són altres de les qüestions que tracta el formulari, juntament amb els itineraris ciclistes o el recorregut de la Séquia Major, entre d’altres temes.

L’usuari també ha d’indicar quins són els seus desplaçaments més habituals i quin és la seua forma habitual de desplaçament.
A banda, un altre dels apartats pregunta per si l’enquestat viu o treballa a Vila-real, com es desplaça, les distàncies més habituals i si usa el vehicle privat per dins de la ciutat, possibles problemes amb el trànsit i possibles millores. El transport públic o amb bicicleta és un altre dels punts que tracta el qüestionari, juntament amb el desplaçament a peu.

“La mobilitat sostenible és una aposta ferma d’aquest equip de govern, per açò volem dotar-nos dels instruments necessaris per a seguir avançant en aquest àmbit, per al que es requereix conèixer a fons la realitat i les necessitats a través d’una anàlisi detallada per a determinar les mesures a implementar”, incideix Obiol, qui destaca que “la participació veïnal és molt important per a nosaltres”, per la qual cosa anima els vila-realencs a accedir a l’enquesta. Els interessats poden accedir a la versió en castellà a través del web https://goo.gl/forms/52JZqR79zstQtqA13 i en valencià a https://goo.gl/forms/zgOFgfUXCY0aqnjA2.

El primer PMUS de Vila-real, amb un cost de 90.750 euros, compta amb una aportació de 37.500 euros per part del Programa Operatiu Feder de la Unió Europea.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací