Valverde anuncia que Vila-real podria triplicar la inversió en camins rurals en 2019 i respon al PP després del Consell Agrari

845

La inversió actual està entre els 200.000 i 300.000 euros i en 2019 podria arribar als 700.000, ja hi ha pendents ajudes i projectes amb altres administracions. Valverde, respon a ‘les mentides del PP’ amb les xifres i informació de les actuacions escomeses al 2018 i insta l’edil popular Carlos Gil dimitir per parlar sense rigor. En el proper Consell Agrari estarà el secretari autonòmic d’Agricultura i es presentarà un mapa amb tots els camins detallats, el seu estat i la possibilitat d’actuació.

El regidor ha assenyalat que si es continua amb el mateix ritme inversor que el previst en 2019 durant quatre anys, es podrien posar a punt el 100% dels camins rurals 

Actualitat Diària/S.N.

Serveis Públics de Vila-real preveu arribar a triplicar la partida destinada a la millora i adequació dels camins rurals en aquest 2019. Així ho ha avançat el regidor de l’àrea, Francisco Valverde, que “per primera vegada en la legislatura”, respon a les acusacions dels últims dies del PP, “i que són motiu suficient per a una dimissió immediata del regidor Carlos Gil, ja que va detallar punt per punt el desenvolupament del Consell Agrari, amb una falta de lleialtat institucional i va mentir en totes les xifres que va oferir amb una falta total de rigor”, ha manifestat l’edil. D’aquesta manera, ha anunciat en el proper exercici que al ja hi ha preparats 120.000 euros del pla d’asfalt, iniciat enguany i que es prorrogarà, 120.000 euros específics per a camins rurals, 180.000 euros de les ajudes del Pla 135 de la Diputació que s’espera que es mantinguen i l’ajuda de la Generalitat, que espera que siga superior a la de la Diputació, per la qual cosa afirma que se superarà el mig milió d’euros amb escreix. Els primers treballs d’asfaltatge començaran el dia 15 de gener per part de Becsa.

“Relació de mentides”

14-12-2018 Resposta Valverde camins ruralsValverde ha denunciat que l’edil popular “ni tan sols va estar present en el Consell Agrari i que una de les seues companyes només va obrir la boca per a preguntar un import en un moment determinat”. “No només no s’ha informat ni encerta cap de les dades que ofereix per a desprestigiar l’equip de govern, sinó que a més s’atreveix a relatar-ho tot com si haguera estat allí”, critica, “una qüestió gravíssima i de gran irresponsabilitat i que, en el cas de qualsevol regidor amb dignitat, seria motiu de dimissió”.

Per aquest motiu, l’edil ha aclarit fil per randa totes les “mentides i invencions” del PP, com que es destinen 40.000 euros a l’any a camins rurals. “És totalment fals, perquè en 2018 -el pressupost del qual poden consultar fàcilment els membres de l’oposició-, hem invertit 112.000 euros, als quals es van sumar altres imports i ajudes fins a assolir els 292.000 euros”, afirma.

D’altra banda, ha desmentit que “no ens posem d’acord amb el nombre de quilòmetres de vies rurals del terme municipal”. En total són 151 quilòmetres (23,8 en la partida de Solades; 12,3 en Carinyena; 48,5 en Madrigal; 49 en Pinella i 6,8 en Pla Redó), als quals se sumen altres 50 aproximadament de vies que antigament eren rurals i que avui dia pràcticament queden dins del nucli urbà com és el cas del camí Ermita, Sedeny o Sant Joan Bosco i en els quals, per no ser transitats per vehicles agrícoles com tractors sí que es podria utilitzar el nou material en vies d’experimentació. “Està tot ben clar”, apunta. Afig també A més, especifica que l’IBI de rústica, “que el PP sembla desconèixer” ascendeix en 2019 a 120.000 euros de recaptació i no 40.000 com va indicar l’edil del PP, i no estarà per sota d’aquesta quantia”.

En la mateixa línia, Valverde destaca el pla d’asfalt per a vies urbanes i rurals, impulsat per primera vegada en 2018, que es prorrogarà, previsiblement amb altres 120.000 euros. L’edil explica que aquesta actuació està ja 100% executada en 2018. A aquesta quantia se sumarà l’ajuda de la Diputació, de la qual s’esperen obtenir novament 180.000 euros i també de la Generalitat, “que esperem que siga fins i tot major”. Per açò, calcula que el mínim que s’invertiria en 2019 supera el mig milió d’euros i assegura que vol ser prudent però que segurament la xifra podria ser major, rondant els 700.000 euros, el que dependrà de les ajudes que s’aconseguisquen”.

Consell Agrari vila-real
Últim Consell Agrari celebrat.

El proper Consell Agrari tindrà lloc a finals de gener i comptarà amb el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l’Agència Valenciana de Foment de Garantia Agrària, Francisco Rodríguez Mulero, per a tractar el tema i informar sobre les ajudes, “les mateixes que el PP va retirar quan governava a València i que s’han recuperat en els últims dos anys”.

Valverde ha recordat que hi ha quatre projectes en marxa cadascun valorat en uns 48.000 euros, un total de 192.000 euros, que es troben el Camí de Fornets, els vials de servei de l’AP-7 i de la CV-10, el Camí del Molí Llop, el Camí de l’Assagador i la Senda Pescadors, entre d’altres, i entre ells, l’AP-7 o el camí de Santa Cecília, al costat del Camí de Betxí, que estan sent reparats amb fons propis a l’espera de presentar-los a la Conselleria. El regidor ha recordat que el cost d’asfaltatge per cada quilòmetre de camí rural és de 25.000 euros i ha assenyalat que si es continua amb el mateix ritme inversor que el previst en 2019 durant quatre anys, es podrien posar a punt el 100% dels camins rurals de Vila-real.

Consell Agrari

Valverde ha insistit en la irresponsabilitat de l’edil popular i la seua deslleialtat. “Estàvem preocupats per l’estat dels camins i per això vam acudir tant l’alcalde com el regidor Obiol i jo a la reunió, per a abordar la llista de camins prioritaris que els llauradors necessiten que siguen posats a punt. Però en la trobada, en la que no estava Carlos Gil, hi havia altra regidora del PP que a penes va intervenir, però l’endemà no van desaprofitar l’ocasió per a despatxar-se sense possibilitat de rèplica en una roda de premsa”, ha expressat. El regidor de SVP ha afegit que en el proper Consell “es presentarà un mapa amb tots els camins detallats, el seu estat i la possibilitat d’actuació i tant els llauradors com el director general, que són els experts, decidiran que fer”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací