Vall d’Uixó redueix en un 33,81% el nombre de persones aturades durant aquesta legislatura

Al juny de 2015 hi havia 3.467 aturats i al desembre de 2017 la xifra ha disminuit fins als 2.263 aturats

1481

ActualitatDiària

La Vall d’Uixó té un 33,81% menys de persones aturades des de l’inici de la legislatura. Al juny de 2015 eren 3.467 i al desembre de 2017 s’ha reduït aquesta xifra fins a 2.263 aturats. Al respecte, el regidor d’Ocupació, Jorge García, ha assenyalat que les dades “són positives” encara que la desocupació “segueix sent el principal problema de la nostra ciutat”.

L’edil ha explicat que “quan entrem al govern érem la ciutat ciutat més vulnerable d’Espanya” segons un informe del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i “teníem la taxa de desocupació més alta de la província i una de les més altes de la Comunitat Valenciana, amb l’atur juvenil per sobre del 55%”.

Per açò “nostra primera preocupació com a equip de govern des del primer dia ha sigut treballar en polítiques actives d’ocupació per a pal·liar aquesta situació derivada de la mala gestió anterior del PP i per a crear llocs de treball i fer de la Vall d’Uixó una ciutat d’oportunitats i més pròspera”.

L’Ajuntament ha apostat en aquests dos anys i mitjà per la formació per a millorar la empleabilidad i pels plans i programes d’ocupació, tant el pioner pla d’ocupació local llançada amb recursos propis “per a ajudar a la gent que pitjor ho està passant” com els subvencionats per altres administracions amb col·laboració municipal, que han sigut “un punt d’inflexió per a la nostra ciutat”.

García ha recordat que “quan patíem la pitjor crisi econòmica i social en el nostre país, durant les dues anteriors legislatures del PP “no van fer gens per a crear ocupació”. En contraposició, actualment “estem reduint l’atur a un ritme superior a la mitjana nacional, autonòmica i provincial”. No obstant açò, ha reconegut que “seguim vivint una situació dramàtica, perquè encara hi ha més de 2.200 persones aturades, per les quals continuem treballant”.

Aument del pressupost

En aquest sentit, la partida per a ocupació en els pressupostos municipals d’enguany augmenta un 15% i també compta amb projectes importants “per a potenciar el emprendedurismo, l’economia del coneixement i la innovació” com el viver d’empreses. Així mateix, “seguirem lluitant per a aconseguir totes les ajudes possibles d’altres administracions públiques”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací