Vall d’Uixó participa en un projecte europeu per a transformar les restes citrícoles en aliments de bestiar

El seu objectiu és desenvolupar pràctiques innovadores per a transformar els residus mitigant l'impacte ambiental

1603

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó participa en el projecte europeu ‘Lowcarbon Feed’, que té com a objectiu “desenvolupar pràctiques innovadores per a transformar els residus citrícolas i de l’arròs en un nou aliment per al bestiar, mitigant l’emissió de gasos a l’atmosfera i pal·liant l’afecció al canvi climàtic de l’agricultura i la ramaderia”, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Jorge García.

Els seus socis en aquest projecte finançat per la Unió Europea amb un milió d’euros són La Va unir de Llauradors i Ramaders (líder), Ajuntament de València, Area Europa Scarl, Universitat Politècnica de València, Fundació de la Comunitat Valenciana per a una economia baixa en carboni, Uniproca Societat Cooperativa i l’empresa local Airatec. García ha destacat que la participació de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó en aquesta nova iniciativa europea “arriba després de la magnífica execució del projecte _Life Ecocitric_ que va acabar en 2016 i pel qual rebem una felicitació de la UE per les bones pràctiques en la gestió de diners europeus”.



De fet, aquest nou projecte “aprofita la tecnologia que es va desenvolupar llavors per a seguir avançat en matèria de respecte al medi ambient, reducció d’emissions a l’atmosfera i sostenibilitat”. Així, s’implementaran noves pràctiques de reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEI) en les restes del cultiu de cítrics, típics d’aquesta zona, i arròs, més generalitzat en la província de València i el sud de Castelló. Gràcies a Lowcarbon Feed “demostrarem la viabilitat tècnica i econòmica de la producció d’un nou aliment per a bestiar caprí basat en aquests residus agrícoles que fins ara es cremen”. Per a açò “es validarà en el mercat la seua acceptació i viabilitat enfront dels seus competidors en qualitat i preu, perquè els primers estudis realitzats són positius”, ha afirmat l’edil.

A través de la creació i implementació de noves polítiques a escala local i regional “podrem influir en les polítiques europees i validar un nou model de negoci sostenible, que es puga replicar en altres països europeus” i sobretot que “posicione a la Vall d’Uixó com una ciutat de futur, que aposta per la innovació i la tecnologia capdavantera per a obrir un mercat nou, un oceà blau que se’ns posa per davant per a ser més competitius i fomentar la creació de noves empreses i llocs de treball”.

En aquest sentit, García ha posat en valor el treball que s’està realitzant “per a potenciar l’economia circular i del ben comú” de manera que “ajude a desestacionalizar el sector agrari”. Al seu torn, “la nostra ciutat és un referent en la gestió de projectes europeus” i “en sostenibilitat” amb iniciatives com la peatonalització d’espais públics, camins escolars assegurances (Stars), vehicles i bicicletes elèctriques per a la Policia Local i l’ús d’energies verdes com la biomassa en la caldera de la Pista d’Atletisme o les plaques solars en els Camps de Futbol Municipals de la Moleta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací