Almassora renova amb la mateixa empresa el contracte del servei de tractament de mosquits

L'import del document contractual està valorat en 18.148,79 euros, IVA inclòs, i s'estendrà fins al 28 de febrer de 2019

1369

ActualitatDiària

La junta de govern de l’Ajuntament d’Almassora adjudica el contracte menor del servei de tractament de mosquits a GPM Servi S.L., l’empresa que s’ha encarregat d’aquesta prestació en els últims anys. El contracte està valorat en 18.148,79 euros, IVA inclòs, i s’estendrà fins al 28 de febrer de 2019. Inclou nou zones de treball per a minimitzar l’impacte del mosquit en la població.

Per a la signatura del contracte, l’empresa ha elaborat un diagnòstic de situació que inclou entre les zones de cria o aniuament de mosquits: zona de marjal, zones d’inundació temporal, voltants del riu Millars, basses de reg, canals i sèquies, sèquies de reg, piscines, embornals, clavegueram, solars urbans i obres paralitzades, fonts ornamentals públiques i zones d’arbrat i enjardinades del nucli urbà i de la platja.

L’empresa recorda que per a aconseguir l’èxit en el control d’aquestes plagues és necessari realitzar periòdicament inspeccions per a identificar possibles focus d’aquesta cria de larves que poden aparèixer en l’àrea a tractar. Els tractaments van encaminats sobretot a l’eliminació de les larves aquàtiques amb insecticides biològics, si bé inclouen productes adulticides i larvicides.

“Amb la signatura del contracte garantim 60 jornades de treball durant l’any per a pal·liar l’impacte tan molest dels mosquits, sobretot en la temporada d’estiu, amb productes que en cap cas afectaran al medi ambient i revisions constants per a assegurar-nos el control de l’espècie”, ha assenyalat la regidora del ram, María José Tormo.L’empresa va començar fa dos mesos les prospeccions de larves de mosquits davant la pujada de les temperatures registrada al començament d’any. Els operaris es van desplaçar al nucli urbà i la platja per a seguir l’evolució de l’espècie des dels primers dies de 2018. En el nucli urbà les revisions es van centrar en embornals, mentre que en la costa la revisió va afectar a sèquies, tolles i altres punts amb aigua estancada des de Vora Riu fins al límit amb el terme municipal de Castelló.

Una vegada més, l’empresa fa una crida a la col·laboració ciutadana per a cobrir les basses i piscines durant l’hivern o tractar-les amb productes especialitzats contra les plagues que impedisquen la proliferació de larves. En la primera revisió de l’any els operaris van detectar nombroses piscines privades amb aigua bruta estancada al descobert. “Entre tots hem de col·laborar perquè l’estiu siga el més tranquil possible”, ha assenyalat Tormo.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací