València col·labora amb l’Associació El Camí del Sant Greal en l’obertura d’Aula Greal

750

Actualitat Diària

València compta amb un centre d’interpretació del Sant Calze de la Catedral de València i del Camí del Sant Greal en Any Jubilar.

Gràcies a la unió de sinergies entre Emiliano García (regidor de turisme i president Fundació Visit València), Antonio Bernabé (director-gerent Fundació Visit València), la Dra. Ana Mafé García (presidenta de l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal) i Alicia Palazón (directora de contingut d’Aula Greal) s’inaugura aquest espai cultural per a acollir als pelegrins.

En la inauguració han estat presents tots ells a més de don Álvaro Almenar Picallo, Custodi Zelador del Sant Calze de la Catedral de València qui ha valorat molt positivament aquesta unió entre els membres de l’associació i l’Ajuntament de València.

Per grups de fins a quatre persones s’han realitzat les oportunes declaracions enfront dels mitjans incidint en la importància que València sigui una ciutat d’acolliment de pelegrins.

Cal destacar la presència de Fran Contreras escriptor, investigador, expert andarín i divulgador del Camí de Santiago. S’ha desplaçat fins a València per a col·laborar amb l’Associació i donar veu al Camí del Sant Greal en els diferents àmbits en el que actualment treballa.

Des d’Aragó també han vingut a la reobertura d’Aula Greal donya Rebeca Ruiz responsable de Jacetania Express, vicepresidenta de l’Associació, així com don Jesús Gimeno, secretari de l’Associació i regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Massamagrell.

Gràcies a AULA GREAL pelegrins, curiosos, visitants i els propis valencians tindrem l’oportunitat de conèixer la història d’aquesta sagrada relíquia.

Peregrinar en família al centre és una de les apostes de l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal per a intentar pal·liar la situació en els comerços del centre.

Segons Mafé “la pandèmia només deixa que les coses es facin en família, perquè anem al centro en família a conèixer el nostre patrimoni i a col·laborar amb l’economia local dels comerços i restaurants”.

Dins de les noves oportunitats de desenvolupament per a la Comunitat Valenciana, comenta la Dra. Mafé, “considerem que la posada en marxa del projecte europeu del Camí del Sant Greal hagués d’estar en l’agenda del pla de recuperació del Govern perquè donarà treball a més de 500 famílies en els pròxims tres anys”.

Aquest megaprojecte internacional (que inclou albergs, senyalització, activitats culturals i molt més) és una gran oportunitat per a València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací