Actualitat Diària
El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i l’entitat financera valenciana Caixa Popular presenten el projecte ‘Dona la Veu’ entre l’actriu Candela Peña i l’escriptor Bob Pop. La trobada, que estarà conduïda per la periodista Mariola Cubells, s’emmarca dins de la iniciativa sociocultural ‘Caixa Popular Dona’, en aquesta ocasió amb la col·laboració del Consorci de Museus, i amb l’objectiu d’entaular converses entre personatges de distints espais sobre igualtat i dona.
La cita serà el dissabte, 12 de desembre a les 12.30 hores, i els protagonistes parlaran sobre ‘Las dueñas del show: mujeres (y hombres) que están revolucionando la ficción española. El asalto del poder femenino en el nuevo panorama audiovisual’.
Candela Peña és una actriu rotunda, amb veu pròpia, protagonista de ‘La boda de Rosa’, l’última pel·lícula d’Icíar Bollaín. Al febrer estrena la segona temporada de ‘Hierro’, en Movistar Plus. Està en ple rodatge de ‘Maricón perdido’, la sèrie escrita per Bob Pop, per a TNT. Bob és la vedet intel·lectual. Escriptor, comunicador, que destaca per les seues intervencions en ‘Late Motiv’. De gira amb la seua peça ‘Días Ajenos’ (el seu dietari), Bob Pop és a més un gran conversador. Són amics, s’estimen. Els ajuntem perquè xarren com el que són: dos artistes que es respecten.
‘Caixa Popular Dona la Veu’ és una iniciativa que aborda distintes temàtiques al voltant de disciplines com la música, el periodisme o la televisió. La inauguració que es va realitzar al Teatre del Raval de Gandia va comptar amb la participació de Rosa M. Calaf i Jon Sistiaga.
Amb aquesta nova trobada, Caixa Popular i el CCCC s’uneixen en el seu compromís per la igualtat de gènere. Per a Caixa Popular aquesta sèrie d’esdeveniments consolida el posicionament de la cooperativa de crèdit en favor de l’empoderament de les dones i la seua lluita per una igualtat real.
Per la seua banda, el Consorci de Museus ha complit enguany la tercera edició de la seua convocatòria ‘Reset’ de relectures de gènere i multiculturalitat i des del CCCC manté una línia de treball entorn de la igualtat i a la diversitat en totes les manifestacions de la cultura contemporània.