Vacunats més de 120 professionals sanitaris dels Instituts de Medicina Legal

421

Actualitat Diària

Més de 120 professionals sanitaris que treballen en els tres Instituts de Medicina Legal (IML) de la Comunitat Valenciana ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19. Aquest col·lectiu assumia especials riscos biològics en determinades funcions, com els aixecaments de cadàvers, la realització d’autòpsies, la manipulació de mostres biològiques o l’assistència mèdica a víctimes o detinguts que estan a disposició judicial.

En total, s’ha vacunat a 63 metges i mèdiques forenses i 57 tècnics i auxiliars sanitaris. D’ells, 43 pertanyien al IML d’Alacant, 14 al de Castelló i 66 al de València. La vacuna administrada ha estat la Pzifer per a les persones majors de 55 anys i Astrazeneca per a la resta.

El personal dels IML ha tingut un paper rellevant durant la pandèmia en fer tasques de reconeixement i informes sobre possibles portadors de la malaltia i especialment entre les persones usuàries de centres sanitaris i geriàtrics. També és l’encarregat del rastreig de la malaltia en cadàvers judicials.

A causa de l’exposició a riscos biològics dels professionals dels IML la Conselleria de Justícia va sol·licitar a Salut Pública que se’ls inclogués entre els primers quatre grups d’arrencada del calendari de vacunació, al costat dels treballadors i treballadores sanitaris de primera línia, el personal sanitari i sociosanitari, grans dependents i majors que viuen en residències.

Al costat dels metges i médericas forenses, també s’han inclòs els oficials/as sanitaris i assistencials i els funcionaris i funcioanrias de les escales de laboratori de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses. Aquest conjunt de professionals té entre les seves funcions el maneig i processament de les mostres biològiques que exigeixen contacte estret amb material pertanyent a persones que poden estar infectades per la COVID-19.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací