Mata (PSPV): “La desescalada està sent raonable per no caure de nou en una situació complicada”

436

Actualitat Diària

“No podem caure en falsos debats entre salut o economia, la desescalada ha de ser raonable i assessorada per experts per a no tornar a una situació complicadíssima”. Així ho ha assenyalat el síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata en declaracions prèvies a la Junta de síndics on també ha recordat que, encara que “no hi ha cap sector criminalitzat”, és “una evidència” que amb el tancament de l’hostaleria i les restriccions horàries en el comerç i en les reunions socials “la gent és a la seva casa i entre tots estem aconseguint frenar la transmissió del virus”.

En aquest sentit, Mata ha assegurat que l’hostaleria “ha fet un esforç tremend per a evitar contagis, però la seva obertura genera sociabilitat”, per la qual cosa ha demanat “bolcar-se a ajudar-los al màxim”, perquè “estan pagant en primera línia una decisió sanitària que té conseqüències econòmiques”. Per això, el dirigent socialista ha posat en valor les ajudes de la Generalitat per a pal·liar els danys i ha destacat que és necessari “evitar el sofriment de moltes famílies que només depenen d’aquest ingrés”.

“Estem començant a veure la llum d’aquesta tercera ona”, ha assenyalat Mata qui ha recordat que pel camí “han perdut la vida 5.829 valencians i valencianes i això no hem d’oblidar-ho”. Sobre això, el dirigent socialista ha indicat que “el planeta sencer està en una situació molt complicada que només se superarà amb la col·laboració de tot el món”.

Així mateix, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, Mata ha informat que en el pròxim ple s’emportarà a debat la PNL del grup socialista “per a impulsar la supressió de taxes al sector de l’hostaleria mentre durin les restriccions”.

Sobre la petició de documentació del Partit Popular a l’Agència Antifrau, Mata ha considerat que, si a aquest organisme se li tracta “com un òrgan administratiu més al qual tots els diputats i diputades podem demanar tot tipus d’informació, es rebenten les recerques” i ha lamentat que aquest tipus de pràctiques “impossibilitin la gestió de l’Agència, perquè llavors perd tot el seu sentit”: “És com si la policia tingués l’obligació d’informar els diputats de les seves recerques”. “El Partit Popular, que va votar en contra de la creació de l’Agència Antifrau, ha aconseguit el seu objectiu: liquidar-la”, ha conclòs Mata.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací