Puig presidirà l’acte d’inauguració de la Facultad de Ciències de la Salut de l’UJI

1499

La participació del president de la Generalitat a l’acte confirma la inversió del govern valencià promesa per poder finalitzar les obres de 6 millions d’euros per a 2018

Actualitat Diària

La Facultad de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I s’inaugurarà divendres que ve, 16 de febrer. L’acte, que començarà a les 11.30 hores, estarà presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al que acompanyarà el rector de l’UJI, Vicent Climent.

La participació de Puig en aquest acte confirma la inversió promesa per part del govern valencià, en boca del conseller d’Educació, Vicent Marzà, a la UJI per al desenvolupament de la finalització de les obres en aquest centre. En aquest sentit, van anunciar per a 2018 un total de 6 milions d’euros, a pesar que la UJI necessita 13 milions per a finalitzar les obres que queden pendents en aquesta facultat. Precisament és aquesta falta de liquiditat per part de la universitat per a escometre el final d’aquesta facultat, la que ha reivindicat en nombroses ocasions Climent.

La finalització de les obres de construcció de la primera fase de la Facultat es va donar a conèixer el passat mes de desembre de 2017, a través d’una visita realitzada pel rector de la UJI, que va estar acompanyat per representants del Consell Social, membres del Consell d’Adreça, directors dels centres i degans, responsables dels estudis de Ciències de la Salut, tècnics de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes i representants de l’empresa constructora Becsa.

Autor: Universitat Jaume I

El trasllat dels Graus de Medicina i d’Infermeria al nou edifici es farà durant els pròxims mesos, de tal forma que el curs 2018-19 ja s’impartiran ambdues titulacions en les noves instal·lacions.

La primera fase de l’edifici de la Facultat de Ciències de la Salut està integrada per tres dels cinc mòduls que formaran aquest centre. Té una superfície construïda de més de 12.000 metres quadrats amb una inversió de 21 milions d’euros.

El rector de la UJI ha qualificat l’edifici de molt atractiu des del punt de vista arquitectònic, “un edifici molt diàfan, amb un disseny diferent, que respecta el medi ambient i s’integra perfectament en el campus, ja que està molt prop de la Biblioteca”.

Climent va explicar que l’any 2010 es va iniciar l’adequació de l’ampliació de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, una actuació de més de 7 milions d’euros que va permetre engegar els nous graus en el curs 2011-2102. L’any 2012 va començar la construcció del Servei d’Experimentació Animal, amb una inversió de més de 2 milions d’euros, en 2013 es va licitar el primer mòdul de la primera fase que va finalitzar en 2015 i en 2017 es van iniciar les obres del segon i tercer mòdul, que ja estan finalitzats.

Edificis per a recerca, docència i serveis comuns

Aquesta primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut està formada per tres edificis que es destinaran a recerca, serveis comuns i docència. Els tres mòduls estan integrats i units per uns patis interiors i tenen una superfície construïda de més de 12.000 metres quadrats, dels més de 22.000 metres quadrats que suposa tot el projecte de la facultat, amb els cinc mòduls previstos.

Autor: Universitat Jaume I

Quant al disseny, tots s’han realitzat respectant normes mediambientals que cerquen l’eficiència energètica. De fet, l’edifici compta amb una certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d’Espanya, segons fonts de la universitat.

El primer mòdul, que es va inaugurar en 2015, és l’edifici de laboratoris i recerca. El segon està format per serveis centrals, comuns i administratius i és en aquest on es troben els serveis de cafeteria, reprografia i consergeria, una zona polivalent, el saló d’actes, sales d’estudis, Sala de Graus, sala de Juntes, zona de deganat i despatxos.

Finalment, el tercer mòdul serà per aules docents, laboratoris i tres sales de simulació que recrearan una habitació d’hospital, un quiròfan i una habitació de la Unitat de Vigilància intensiva (UCI).

1 Comentari

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací