Unides Podem per Castelló denúncia la saturació dels mercats amb taronja de tercers països

Marisa Saavedra afirma que es conseqüència dels tractats comercials de l’UE i exigeix una resposta urgent

776

Marisa Saavedra afirma que es conseqüència dels tractats comercials de l’UE i exigeix una resposta urgent

Actualitat Diària

Marisa Saavedra, diputada d’Unides Podem afirma que les polítiques agrícoles europees a les que donen suport el PSOE i el PP fonamentalment estan sacrificant la taronja i l’agricultura valenciana. “Veiem amb indignació, pels supermercats de tota Europa, taronges de Sud-àfrica amb el nom de Clementines de Nules… I estos dies escoltem que el port de Vigo rebrà en els propers mesos 40.000 tones de taronges de Sud-àfrica per distribuir per tota Espanya. Això acabarà d’enfonsar el sector citrícola valencià”.

Saavedra ha afirmat que “ara estem en procés de ratificació de l’acord de comerç entre la UE i Mercorsur, també amb efectes nefastos per a la nostra agricultura. I per això és urgent introduir mesures reguladores i que eviten danys a la nostra terra”.

Per a Unides Podem “perden els treballadors i treballadores del camps i les activitats relacionades i guanyen els de sempre, grans corporacions i poders financers.”

Des d’Unides Podem han fet iniciatives per tal d’evidenciar la situació i posar solucions que tinguen en compte les necessitats del sector, la sobirania alimentària i la protecció de la gent del camp. En concret estàn exigint:

–Clàusula de salvaguarda per al sector en els recents tractats.

–Més controls i mesures reguladores per evitar la invasió que ja està havent de productes de països tercers amb etiquetat fraudulent i sense els controls adients.

–Que els productes importats complisquen les mateixes exigències fitosanitàries que els nostres, que no s’accepte l’ús, a països tercers, de productes prohibits a l’UE. I cal introduir en el cost dels productes la petjada ambiental de la seua producció i transport.

–Els estudis imprescindibles per detectar les afectacions al sector dels diferents tractats i demanar mesures de correcció.

–La consideració del sector primari com sector estratègic a salvaguardar en l’actual situació d’emergència climàtica

Saavadra diu que “és urgent que el govern en funcions, que el Sr. Sánchez, defense, a Espanya i a Europa els interessos de la nostra agricultura, la supervivència dels nostres cítrics”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací