Unides Podem demana a Marco i Puig que influïsquen en Sánchez per aconseguir una coalició progressista

745

El portaveu de la confluència, Fernando Navarro, posa en valor els pactes de progrés aconseguits en el Acord de Fadrell i el Botànic II

Actualitat Diària

El portaveu d’Unides Podem-Csem-EU a l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, demana a l’alcaldessa, Amparo Marco, i al president del Consell, Ximo Puig, que influïsquen en Pedro Sanchez perquè tanque un govern de coalició amb Podemos i evite una repetició d’eleccions. Navarro posa en valor les aliances del Acord de Fadrell de Castelló i del Botànic II de la Comunitat Valenciana.

“Des que es va iniciar el canvi polític en 2015 tenim l’oportunitat d’alinear totes les institucions de l’Estat amb governs progressistes que reflecteixen la pluralitat política, i que acceleren les polítiques d’acceleració que necessiten la nostra ciutat i el país i posen fi a les polítiques d’austeritat dels últims anys que han suposat una retallada de drets. Queden poques setmanes per al debat d’investidura i no ens perdonaríem perdre aquesta oportunitat”, subratlla Navarro.

La confluència advoca per traslladar a Madrid els exemples de Castelló i València i considera essencial també per al futur de la ciutat la conformació d’un executiu integrat per socialistes i Podemos. Només un govern d’esquerres, afirma Navarro, posarà fi a lleis aprovades pel Partit Popular que constrenyen el marge d’actuació i el finançament dels ajuntaments, especialment la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, coneguda Llei Montoro. Aquesta normativa limita les inversions dels ajuntaments encara que tinguen els comptes sanejats amb superàvit i hagen reduït deute.

Unides Podem rebutja la proposta d’un govern en solitari del PSOE i reclama a Sánchez “valentia” per a impulsar política d’esquerres. Sosté a més que una coalició és la garantia de que els socialistes duran a terme una agenda social i municipalista, que entre altres mesures, implique la derogació de la Llei Montoro i de la reforma laboral.

Adverteix que la ciutadania està enfastidida de les estratègies “electoralistes” de Sánchez i que convocar de nou les urnes posaria en perill la majoria de progrés que existeix actualment en el Congrés dels Diputats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací