Una exitosa tercera edició del Fòrum d’Oportunitats de la Formació Professional aterra a Castelló

1087

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport celebra el 3 i el 4 d’octubre la primera de les jornades del tercer Fòrum d’Oportunitats, en què es tractaran diferents temàtiques relacionades amb la Formació Professional i es bastiran ponts entre l’alumnat i el teixit empresarial valencià.

Es tracta de crear un punt de trobada entre el professorat, l’alumnat i les empreses perquè puguen compartir les seues experiències i participar activament en la millora integral del sistema de Formació Professional, amb la generació d’interaccions i sinergies amb el teixit productiu valencià.

Forum d'oportunitatsAquestes jornades, organitzades per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de règim especial, compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, i també se celebraran els dies 16 i 17 d’octubre a Alacant, i els dies 6 i 7 de novembre a València.

El Fòrum d’Oportunitats de Castelló té ja més de 900 estudiants de Formació Professional de les comarques de Castelló inscrits, la qual cosa suposa haver duplicat el nombre d’estudiants que van participar en aquestes mateixes jornades en l’edició anterior. Així mateix, està prevista la participació de representants de 20 empreses que oferiran activitats als participants durant el fòrum.

Continguts del fòrum

Forum d'oportunitatsEn el transcurs del Fòrum d’Oportunitats es faran xarrades amb empreses, centres educatius i emprenedors; a més, i de manera simultània, se celebraran sessions de ‘workshop’ sobre temes tan innovadors com són presentació en dos minuts, construcció de marca personal, currículums adaptats a les xarxes socials o eines imprescindibles per a parlar en públic.

També es duran a terme dinàmiques de jocs de rol (‘role-playing’), simulacions d’entrevistes de treball, en sessions de matí i vesprada, i com a novetat enguany es disposa d’una aula TIC on l’alumnat podrà fer el seu ‘curriculum vitae’ i crear el seu perfil en xarxes de cerca d’ocupació.

A més, al llarg dels dos dies de duració del fòrum, empreses participants faran entrevistes de treball reals per a incorporar nou personal als seus organigrames.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací