Una dècada d’evolució elèctrica amb el Nissan LEAF

534
Nissan LEAF será el vehículo de prueba para el proyecto ServCity.

Actualitat Diària

A mesura que l’adopció i la curiositat pels vehicles elèctrics continua creixent, Nissan analitza fins a quin punt ha evolucionat el LEAF i el món de la conducció electrificada al llarg de l’última dècada.

Les vendes de VE a Europa han experimentat un creixement anual del 132% quant a la matriculació de vehicles elèctrics entre juliol i setembre de 2020[i]. En línia amb l’interès dels automobilistes pels VEU, el Nissan LEAF es troba en el seu millor moment, ja que compta amb més tecnologia avançada i més potència elèctrica emocionant que mai.

El LEAF s’ha perfeccionat al llarg d’una dècada d’experiència i innovació, i ara Nissan analitza la trajectòria vital d’aquest model amb 10 idees fascinants, des de reescriure les regles dels VEU en 2010, fins al model emocionant i ple de tecnologia que és actualment.

Fa una dècada, el LEAF va ser el primer vehicle elèctric per al mercat generalista, per la qual cosa va establir les bases dels VEU moderns. Amb un enfocament innovador a la mobilitat elèctrica, el Nissan LEAF ha ajudat clients, ciutats i governs a aconseguir un futur més sostenible.

Helen Perry, directora de Vehicles Elèctrics de Nissan Europa, ha comentat sobre aquest tema: «Durant la dècada passada, el viatge de transformació del Nissan LEAF representa l’autèntica innovació i els avanços del desenvolupament dels VEU en Nissan. El client continua triant el Nissan LEAF per la seva experiència de conducció potent i àgil, que es completa mitjançant tecnologies avançades de conducció com el sistema e-Pedal. És l’equilibri perfecte entre mobilitat emocionant i sostenible.»

1 El LEAF ha aconseguit ser el «primer» en moltes coses

A l’ésser el primer VEU del món per al mercat generalista, el LEAF ha aconseguit assoliments sense precedents. En 2011, va ser el primer VEU a guanyar el Premi al Cotxe de l’Any a Europa en els 47 anys d’història d’aquest guardó.

2 La potència del LEAF s’ha més que duplica

De mitjana, la capacitat de la bateria i l’autonomia del LEAF han augmentat un 160% i un 120% respectivament.[ii] Aquests augments han catapultat la confiança dels clients en carretera. Actualment, el LEAF ofereix més del doble de potència que l’original, la qual cosa suposa una millora de l’experiència de conducció elèctrica.

3 LEAF equival a noves tecnologies

El LEAF ha introduït tecnologies sense precedents que han ajudat els conductors a optimitzar l’eficiència, incloent l’innovador sistema e-Pedal per a la conducció amb un sol pedal, el fre regeneratiu i la manera Eco. El LEAF ha marcat el camí per als futurs VEU de Nissan, com el nou crossover cupè elèctric Nissan Ariya.

4 Des de l’arribada del LEAF, les infraestructures de càrrega pública creixen a gran velocitat

El nombre de punts de càrrega pública ha crescut enormement des que va arribar el LEAF: dels 2379 que hi havia a la UE en 2011 als 213 367 que existeixen avui dia[iii]. Nissan promou el creixement d’aquestes infraestructures en tota Europa, ja que ha contribuït a estendre 20 dels «corredors» de punts de càrrega de la UE.

5 Els clients del LEAF són conductors feliços

El 92% dels conductors europeus del LEAF recomana conduir un VEU als amics i la família.[iv] Amb el suport d’experts que ofereix Nissan i els concessionaris, els clients continuen sentint-se satisfets i feliços de posseir i conduir un LEAF.

6 Una vegada condueixis un LEAF, no hi haurà tornada enrere

Com a resultat de la satisfacció general de la seva experiència elèctrica, el 74% dels propietaris del LEAF afirma que està disposat a adquirir un altre VEU en el futur.

7 La mobilitat elèctrica ha creat nous serveis per als clients

A mesura que es desenvolupava el LEAF, també ho va fer una experiència del client més àmplia. Aquesta ampliació va incloure el desenvolupament de l’aplicació Nissan Charge que permet als propietaris d’un VEU supervisar el preu i la disponibilitat dels punts de càrrega en temps real, inclosos els dels concessionaris Nissan.

8 Cada vida d’un LEAF és molt eficient

Els cotxes elèctrics, com el Nissan LEAF, són extremadament eficients. Des del començament del procés de producció fins al final del cicle de vida d’un VEU, generen fins a un 80% menys de CO₂ que els cotxes amb motor de combustió interna equivalents[v]. A mesura que la seva tecnologia i disseny milloren, la sostenibilitat del LEAF també ho fa, la qual cosa contribueix a aconseguir un futur més net.

9 Les bateries del LEAF tenen més d’una vida

Les bateries dels VEU es poden reutilitzar i reciclar. 148 bateries van contribuir a crear el major sistema d’emmagatzematge d’energia de tot el món en l’estadi Johan Cruijff Sorra d’Amsterdam en 2018.

10 Les bateries del LEAF són segures i fiables

Les bateries del LEAF han demostrat ser extremadament duradores, sense incidents crítics reportats a Nissan des del seu llançament en 2010 i, fins al moment, s’han venut 180 000 unitats a Europa. El LEAF incorpora una garantia de bateria de 8 anys / 160 000 km, la millor del sector, i ha rebut un nombre extremadament baix de reclamacions sobre aquest tema.

Uneix-te al moviment «Electrify the World» de Nissan a través de Facebook, Twitter i Instagram, i usa l’etiqueta #ElectrifyTheWorld.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací