El Consorci del Riu Millars aprova un pressupost de 270.000 euros per a 2021

511

Actualitat Diària

La junta de Govern del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars (CPPDM), integrat per la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real ha aprovat el pressupost per a 2021. La quantitat ascendeix a 270.000€. Els fons es destinen, principalment, a la guarderia rural, al servei de manteniment i a diverses millores que s’implementaran en el paisatge protegit. El Consorci té previst revisar tota la senyalització de les rutes que discorren a l’entorn del llit. A aquesta tasca es destinaran importants recursos en 2021. Es tracta de recorreguts homologats pels quals transiten caminants i ciclistes i són la connexió del riu amb les respectives localitats que el voregen. Potenciar el Millars com a referent per a senderistes, ciclistes i activitats ornitològiques i d’observació és un dels eixos d’actuació del CPPDM.

Millora en la Senda Botànica

Enguany ja s’iniciaran els treballs de millora en els recorreguts que voregen el Millars. Així, es dedicaran 12.000€ per a revisar tot l’equipament i mobiliari de la Senda Botànic Calduch, que discorre al costat del llit en el terme de Vila-real entre el pont de la Mare de Déu de Gràcia i el pont de l’ermita de Santa Quitèria. L’objectiu és reposar bancs, tanques de fusta, ponts i suports de panells informatius. En una fase posterior es revisaran tots els indicatius i el contingut dels panells que informen el visitant sobre el valor històric i ambiental de la desembocadura del Millars.

Cura i protecció del paratge

La principal finalitat del CPPDM és protegir el tram dels últims 14 quilòmetres del Riu Millars. Per aquest motiu es destinen importants recursos a la guarderia rural que s’encarrega de vetlar pel paratge. Així mateix una brigada de manteniment s’encarrega, entre altres tasques, d’eliminar abocaments i mantindre en bones condicions l’entorn del riu. Des de la creació del Consorci, fa 15 anys, la preservació ambiental del riu més important de la província de Castelló ha sigut el comú denominador de totes les actuacions, unes accions que continuaran i es potenciaran en 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací