‘Un orí, una botelleta’, la campanya amb la qual Castelló pretén netejar la via de les necessitats canines

744

“Hem de mantindre la ciutat neta perquè és una qüestió de respecte cap a tot el veïnat”, explica Garcia

Actualitat Diària 

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Ignasi Garcia, ha presentat la campanya de conscienciació ciutadana ‘Un orí, una botelleta’. Mitjançant aquesta iniciativa, el consistori repartirà un total de 1.500 botelletes amb la finalitat que els propietaris dels animals netegen les restes dels animals mitjançant aquesta ampolla, dins de la qual hauran de barrejar aigua i vinagre.

Amb aquesta campanya «facilitem als propietaris i propietàries d’animals mantenir la ciutat neta, un objectiu pel qual treballem des de l’Ajuntament, perquè és una qüestió de respecte cap a tot el veïnat de Castelló», ha assegurat Garcia. El regidor també ha agraït la col·laboració de les vora 20 clíniques veterinàries que ajudaran a distribuir aquestes botelles, una tasca a la qual se sumen també les protectores d’animals.

A més a més, les persones usuàries dels parcs de la ciutat podran trobar punts de repartiment d’aquests lots entre els dies 5 i 7 de desembre als espais verds Botànica Carmen Albert i Ribalta (dijous de 17.00 a 19.00 hores) i Geòleg Royo, Pinar, Parc dels Jocs Tradicionals i bulevard Blasco Ibáñez (divendres als dos primers i dissabte als dos últims, d’11.00 a 14.00 hores). Aquestes ubicacions ha estat seleccionades perquè són aquelles que major nombre d’avisos generen i perquè registren un major nombre d’usuaris.

Durant la presentació, l’edil ha recordat que la distribució de les botelletes anirà acompanyada d’un fullet amb una sèrie de consells sobre com arreplegar les deposicions de les mascotes amb una bossa i tirar-les a la paperera. Aquest suport també explica la importància d’evitar que les mascotes orinen en mobiliari urbà, façanes d’edificis o comerços i d’adreçar-se a un dels nous parcs i àrees d’espargiment caní de la ciutat perquè les mascotes puguen fer les seues necessitats i relacionar-se amb altres animals.

A més, Garcia ha incidit en que, segons l‘Ordenança Municipal sobre tinença d’animals de companyia, les sancions en cas que els propietaris no recullen les deposicions de les seues mascotes poden arribar fins als 601 euros. Per combatre-ho, la Regidoria de Benestar Animal va facilitar 1.200 estotjos amb bossetes als propietaris dels cans, així com material amb informació sobre les conseqüències de no recollir els residus de les mascotes.

El consistori estima que hi ha un total de 17.000 gossos censats a la ciutat, els quals que generen més de 4.000 kg de residus i els derivats problemes d’olors, d’imatge i de salubritat. Amb aquestes molèsties són amb aquelles que vol acabar l’Ajuntament de Castelló amb les campanyes activades durant aquest 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací