Un de cada quatre estudiants de doctorat en les universitats públiques valencianes és estranger

686

Actualitat Diària

La Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València sumen durant aquest curs un total de 127.628 alumnes, el 84% dels estudiants universitaris presencials de la Comunitat. Entre aquests estudiants s’inclouen els 9.592 que cursen el doctorat, els 17.234 que preparen un màster i l’alumnat de grau, que representa el 79% del total.

El percentatge d’alumnat estranger creix en els tres models de formació universitària, especialment en el cas dels doctorats, on el 25% dels estudiants té una nacionalitat diferent de l’espanyola. Pel que fa a les titulacions de màster, el percentatge d’estrangers assoleix el 15%, mentre que en les de grau suposa el 4,8% del total.

Aquestes són alguna de les dades que recull la plataforma SIUVP (Sistema d’Informació de les Universitats Valencianes Públiques), que recopila informació sobre les universitats públiques valencianes, i que, després de l’última actualització, acumula més de 265.000 dades.

El 54,5% del total d’estudiants de les cinc universitats públiques són dones, una majoria que es manté en els tres tipus de formació: doctorat, màster i grau. Aquesta diferència és major en el percentatge de dones que aconsegueix la seua titulació de grau i màster, ja que en el curs 2017-2018 el 58% dels 24.716 egressats en les universitats públiques valencianes eren dones.

Durant aquest curs, les cinc universitats públiques valencianes han augmentat el nombre de màsters oferits, dels 325 del període anterior als 334 actuals. També ha augmentat el nombre de graus oferits, 206 davant dels 197 del curs 2017-2018.

La sisena actualització de SIUVP, que inclou l’oferta educativa del curs 2018-2019, ha revisat la informació de 38 indicadors de les seccions d’estudiants, internacionalització, recursos humans, investigació i transferència i dades econòmiques. A més s’han actualitzat les infografies que presenten la informació actualitzada de les universitats públiques valencianes. La web ofereix informació detallada per a cada indicador en format CSV.

Cadascun dels fitxers descarregables mostra les dades relatives a l’indicador corresponent i la desagregació de la informació per:

• Universitats
• Branques d’ensenyament
• Universitat i branques d’ensenyament
• Categoria de PDI per al global del Sistema Universitari Valencià Públic
• Universitat i categoria del PDI
• Àrees de coneixement CNEAI
• Universitat i àrees de coneixement CNEA

La plataforma SIUVP, resultat de la col·laboració entre les universitats públiques valencianes i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), abasta des dels aspectes més purament acadèmics, com l’oferta i la demanda docent, fins a les dades econòmiques més concretes sobre els recursos i resultats de l’activitat de cada universitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací