Un avió trenca la barrera de so a Castelló causant un gran baluern

676

Actualitat Diària

Els veïns de diverses localitats de Castelló, entre ells Onda, Suera, Vilafamés, Sogorb o Vila-real, i alguns del sud de la província de València han manifestat la seva preocupació per xarxes socials en escoltar un potent baluern que s’ha escudat al caient de les 16.30 hores d’aquest dijous.

Encara que al principi es parlava d’una explosió, el potent soroll ha estat causat per un avió caça que ha trencat la barrera del so. És a dir, que l’aeronau sobrevolava el territori provincial a major velocitat que les ones sonores, segons ha informat Emergències de la Generalitat.

Es tracta d’un succés molt poc comú, i que quan succeeix causa un gran enrenou entre la població perquè s’escolta com si d’una forta explosió o un potent tro es tractés.

Això succeeix perquè una aeronau es mou més ràpid que la velocitat del so i les ones de pressió no es propaguen enfront de l’aeronau, sinó que creguin una ona que genera enormes quantitats d’energia sonora.

Durant la celebració del Roland Garros de 2020, el mes d’octubre, va succeir un succés similar, que va deixar bocabadats als dos tennistes que aquest moment competien.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací