La Comunitat Valenciana disposarà de punts de vacunació en 161 municipis

714

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell està ultimant el pla de vacunació generalitzada de la població, en el qual s’estableix que la Comunitat Valenciana disposarà de punts per a l’administració de les dosis contra la COVID-19 en 161 municipis.

Així ho ha explicat durant la seva intervenció en la sessió de control de les Corts, en la qual ha recordat que les quatre grans ciutats comptaran amb punts de vacunació massiva (la Ciutat dels Arts a València, la Ciutat de la Llum a Alacant, IFA a Elx i el Palau de Congressos a Castelló de la Plana) i ha detallat que les ciutats de més de 50.000 habitants tindran diferents punts d’immunització i que els departaments de salut fixaran per a la resta ubicacions en 145 municipis.

Així mateix, ha informat que, per a afrontar aquesta vacunació massiva de la població, es comptarà amb el personal propi de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb personal de les mútues i amb la col·laboració de personal sanitari jubilat a través de la bossa que s’ha obert per a això.

Puig ha iniciat la seva intervenció subratllant que, si per a fer front al “cop a la democràcia” que va suposar el 23-F, del qual aquesta setmana s’han complert quaranta anys, la resposta va ser “unitat ciutadana, política i institucional”, el “cop a l’estat del benestar” que representa la pandèmia ha de ser combatut amb “la cohesió i la unitat d’acció”, al costat de la vacunació.

El president ha remarcat que precisament la vacunació és el “gran actiu” per a superar la pandèmia i ha recordat que un total de 100.996 valencians ja estan immunitzats i que, fins a aquest dimecres, s’havien administrat 288.735 dosi.

El president ha destacat el “full de ruta” que s’ha traçat el Consell per a fer front a la crisi sanitària i econòmica que ha generat la pandèmia no és fruit de la “improvisació” ni de la “ocurrència”, sinó que obeeix a actuacions adoptades seguint criteris tècnics i a un esforç econòmic sostingut en despesa sanitària sense precedents.

8.150 milions d’euros en 2020 per a Sanitat

S’ha referit en aquest punt a l’ampliació de les capacitats sanitàries gràcies a una inversió en Sanitat de 8.150 milions en 2020, la major realitzada fins al moment, segons les dades de la liquidació del pressupost que el Consell aprovarà aquest divendres.

A més, ha recordat que “cap comunitat ha ajudat tant” als sectors més afectats per la pandèmia com la Comunitat Valenciana.

Puig ha al·ludit a la millora d’indicadors després d’unes setmanes “molt dures”, de manera que la incidència acumulada s’ha reduït un 88%, 12 punts més de reducció que la mitjana d’Espanya, des del màxim d’afectació en la tercera ona.

A més, tal com ha exposat, el nombre de persones amb la malaltia ha passat de 72.000 en els pitjors moments de la pandèmia a 12.356 ara, un descens del 83%. “Desgraciadament, encara hi ha 1.351 persones hospitalitzades”, però “és menys de la meitat” que fa 14 dies, ha puntualitzat Puig, que s’ha referit a més al fet que s’ha reduït un 45% el nombre de persones en l’UCI des de fa dues setmanes.

Puig ha assenyalat que aquestes dades s’han aconseguit gràcies al “magnífic treball” i al “esforç enorme” del personal sanitari, i també a la corresponsabilitat de la ciutadania en el compliment de les restriccions establertes per a atallar la pandèmia.

Ha assenyalat així que s’ha reduït un 60% el nombre de relacions socials en entorns de risc, per sobre de la reducció a Catalunya o Madrid i amb la major caiguda d’Espanya. A més, segons les dades facilitades pel president, s’ha triplicat el nombre de persones que no tenen relacions socials amb persones fora de casa i el tancament de l’hostaleria s’ha traduït en una reducció de la mobilitat d’un 20%, que ascendeix al 35% a la ciutat de València.

“Rigor, evidencia científica i proporcionalitat” han estat les premisses de l’acció del Govern valencià en tot moment, ha afegit el cap del Consell, que ha destacat la necessitat de ser “extremadament prudents en la desescalada”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací