La Jaume I destinarà l’edifici de la seu provisional de Ciències de la Salut a la Facultad de Ciències Humanes i Socials

2218

L’UJI no ha concretat què Graus s’impartiran el pròxim curs a pesar que el divendres s’inaugura la nova Facultat de Ciències de la Salut

Actualitat Diària

La Universitat Jaume I destinarà part de l’edifici de la Facultat provisional de Ciències de la Salut a albergar titulacions de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, al mateix temps que acollirà també personal del mateix centre acadèmic.

Malgrat açò, des de la institució acadèmica estan pendents de concretar quins van a ser els Graus que s’impartiran a partir del curs 2018-19 en aquestes instal·lacions.

A més, des de la UJI han donat a conèixer que en el conegut també com a ‘edifici de colorins’ per la seua cridanera façana, es mantindran les activitats docents de Ciències de la Salut relatives als laboratoris docents de Psicologia i la sala de dissecció i osteoteca.

En aquest sentit, crida l’atenció que a pesar que divendres que ve, 16 de febrer, s’inaugura oficialment la nova seu de la Facultat de Ciències de la Salut, la que es considerarà com a antiga o provisional encara no tinga definits els usos concrets que se li donarà.

L’acte d’inauguració de la Facultat de Ciències de la Salut començarà a les 11.30 hores i serà presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al que acompanyarà el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent.

La participació de Puig en aquest acte confirma la inversió promesa per part del Govern valencià, en boca del conseller d’Educació, Vicent Marzà, a la UJI per al desenvolupament de la finalització de les obres en aquest centre.

En aquest sentit, van anunciar per a 2018 un total de 6 milions d’euros, a pesar que la UJI necessita 13 milions per a finalitzar les obres que queden pendents en aquesta facultat. Precisament és aquesta falta de liquiditat per part de la universitat per a escometre el final d’aquesta facultat, la que ha reivindicat en nombroses ocasions Climent.

El trasllat dels Graus de Medicina i d’Infermeria al nou edifici es farà durant els pròxims mesos, de tal forma que el curs 2018-19 ja s’impartiran ambdues titulacions en les noves instal·lacions.

Inversió de 21 milions d’euros

La primera fase de l’edifici de la Facultat de Ciències de la Salut està integrada per tres dels cinc mòduls que formaran aquest centre. Té una superfície construïda de més de 12.000 metres quadrats amb una inversió de 21 milions d’euros.

Aquesta primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut està formada per tres edificis que es destinaran a recerca, serveis comuns i docència. Els tres mòduls estan integrats i units per uns patis interiors i tenen una superfície construïda de més de 12.000 metres quadrats, dels més de 22.000 metres quadrats que suposa tot el projecte de la facultat, amb els cinc mòduls previstos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací