UECoE i Cajamar lliuren els premis del concurs ‘Emprenem’

578

Actualitat Diària

La Unió Espanyola de Cooperatives d’Ensenyament (UECoE) i Grup Cooperatiu Cajamar han fet lliurament dels premis del concurs “Emprenem. Foment de l’emprenedoria cooperativa a l’escola”. L’acte de lliurament dels guardons es va realitzar en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives, organitzada per la Federació de Cooperatives i de l’Economia Social -FECOMA, que va tenir lloc dissabte passat a l’Ajuntament de Gola dels Montes (Madrid).

La gerent de UECoE, Concepción Castarlenas, i el director Comercial i d’Economia Social de Cajamar, Sergio García, van ser els encarregats de presentar el certamen i fer lliurament dels guardons als representants de la Cooperativa d’Ensenyament COENZA – Col·legi Don Bosco de Saragossa; el CCEE Luis Pastor de Motril; i CES Samaniego d’Alcantarilla. En el lliurament també van participar el president de UECoE, Javier Martínez Cuaresma, el director de l’Escola d’Estudis Cooperatius i membre del Jurat, Gustavo Lejarriaga, i el president de FECOMA, Carlos de la Figuera.

La Cooperativa COENZA – Col·legi Don Bosco de Saragossa ha obtingut el primer premi en la modalitat “Creació d’un projecte empresarial” pel projecte “Biogym. Activa la teva energia”, basat en la constitució d’una cooperativa l’activitat de la qual és la posada en marxa d’un gimnàs ecològic. Les característiques principals d’aquest gimnàs són procurar un estil de vida saludable als ciutadans, respectant a la naturalesa amb un consum responsable d’aigua, materials reciclables i un baix consum d’electricitat. Destaca pel seu grau de maduresa, viabilitat del projecte, ja professional, comercial, tècnica, legal i econòmica, pel treball en equip i participació responsable de tots els seus integrants. Javier Martínez, president de UECoE, va fer lliurament del premi, dotat amb 1.900 euros per a l’adquisició de material educatiu o informàtic, al representant de l’equip guanyador.

El segon premi ha estat per al C.C.E.E. Luis Pastor APROSMO de Motril (Granada) pel projecte ‘Condimentant sabers’ consistent en el cultiu de plantes aromàtic – condimentarias en el viver escolar del centre educatiu, utilitzant tècniques de cultiu adequades per a cada espècie i la seva posterior comercialització i venda. Sergio Pérez, director Comercial i d’Economia Social de Cajamar, va lliurar el premi, dotat amb 900 euros, a la representant de l’equip guanyador.

Per part seva, els alumnes i alumnes del CES Samaniego, Cooperativa d’Ensenyament d’Alcantarilla (Múrcia) han obtingut el premi a la millor Cooperativa escolar pel projecte “Tot en caixa” dedicat a promoure l’alimentació saludable, el reciclatge, la responsabilitat i autonomia de l’alumnat del centre a través de la preparació d’un kit d’esmorzar saludable setmanal comprometent-se amb la seva alimentació i el medi ambient.

El premi, dotat amb 900 euros per a l’adquisició de material educatiu o informàtic, va ser lliurat per Carlos de la Figuera Pérez, president de FECOMA, a la tutora de l’equip concursant del CES Samaniego.

A més dels tres premis, es va lliurar un Esment Especial al projecte “Social Purpose” realitzat per alumnat del Col·legi Gredos Sant Diego Guadarrama (Madrid) per la seva qualitat, valor educatiu, originalitat, i sostenibilitat social i econòmica. Gustavo Lejarriaga Pérez de les Vaques, membre del jurat i director de l’Escola d’Estudis Cooperatius de la universitat Complutense de Madrid, va lliurar el guardó al director del centre.

L’objecte del concurs, en el qual han participat estudiants d’ESO i FP Bàsica de centres cooperatius, ha estat fomentar la cultura emprenedora entre els escolars, compartir els principis i valors que identifiquen a l’economia social espanyola, i donar visibilitat i reconeixement als projectes que vénen desenvolupant les cooperatives d’ensenyament per a impulsar l’esperit empresarial.

El jurat ha estat constituït per responsables del Ministeri d’Educació i Formació Professional, del Ministeri de Treball i Economia Social, CNMV, Universitat Complutense de Madrid, UCETAM, UECoE i Grup Cooperatiu Cajamar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací