Turisme presenta un pla de desenvolupament d’actuacions per a les destinacions intel·ligents de la Comunitat

1179

Actualitat Diària

El ple del Consell ha aprovat un conveni tipus de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i diversos ajuntaments per al desenvolupament d’actuacions conjuntes en l’àmbit de l’estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Aquest nou conveni tipus pretén agilitar els tràmits jurídic-administratius per a desenvolupar les subscripcions dels convenis de col·laboració entre Turisme CV i els ajuntaments.

El conveni tipus té per objecte la col·laboració mútua entre Turisme Comunitat Valenciana, per mitjà de l’oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana que coordina l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), i els ajuntaments amb els qui se subscriuran posteriorment convenis singularitzats per a impulsar la intel·ligència turística en destinació.

Així, els ajuntaments es comprometen a planificar i executar accions formatives dirigides a millorar o completar els coneixements del sector turístic local relacionats amb la gestió turística intel·ligent.

A més, desenvoluparan accions de comunicació (jornades, conferències o seminaris), amb la finalitat de fomentar la planificació i gestió intel·ligent, posant l’accent principalment en els temes relacionats amb la sostenibilitat, la innovació i l’accessibilitat turística.

Així mateix, els ajuntaments es comprometen a participar en fòrums i comissions en el marc de l’estratègia Destinacions Turístiques Intel·ligents Comunitat Valenciana, i a col·laborar en projectes de recerca orientats a potenciar la millora de la planificació i gestió turística del municipi, impulsats per qualsevol de les parts signants.

A més, aquest conveni tipus estableix que les parts intercanviaran informació i a més, els resultats obtinguts que siguin fruit d’actuacions conjuntes, podran ser utilitzats i publicats per qualsevol de les dues administracions signants.

Convenis amb nou municipis

Així mateix, el Consell ha autoritzat la subscripció individualitzada amb cada ajuntament que s’inclouen en aquest conveni tipus.

En concret, s’autoritza la subscripció del conveni als municipis que actualment ostenten el nivell 3 de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que són Benidorm, Benicarló, Benicàssim, Calpe, Finestrat, La Vila Joiosa, València, Villena i Vinaròs. A més, es preveu que s’ampliï el nombre d’ajuntaments que puguin adherir-se a la subscripció d’aquest conveni.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací