Turisme llança un programa de rutes i visites guiades per a difondre el patrimoni i la història de Vila-real

679

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Turisme, llança per primera vegada un programa de visites i rutes guiades gratuïtes amb l’objectiu de donar a conéixer la part menys coneguda de la història i el patrimoni de la ciutat. De la mà d’historiadors, arqueòlegs i guies turístics habilitats, s’han programat un total de huit eixides des d’aquest mes de desembre fins a juny, per a la promoció turística de Vila-real, dirigides tant a veïns i veïnes de Vila-real com a visitants. Així ho ha detallat el regidor de Turisme, Diego Vila, qui ha presentat el programa al costat de l’historiador i arqueòleg José Albelda, gerent de Arqueocas, empresa local que s’encarregarà de realitzar les rutes guiades.

“A la fi de gener tornem a tindre una nova edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) i Vila-real tornarà a anar sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló”, ha recordat Diego Vila, qui ha afegit que “volem fer un salt més en la captació de visitants i la promoció de la ciutat, contagiant l’hospitalitat mediterrània que caracteritza a la nostra ciutat”. En aquest sentit, la Regidoria ha apostat per aquest programa de rutes i visites guiades, “destinat a totes aquelles persones interessades a conéixer en profunditat més característiques de Vila-real”.

Les visites seran gratuïtes i es realitzaran en grups de 30 persones. La primera s’ha programat per a aquest diumenge 1 de desembre i versarà sobre els estils arquitectònics de la ciutat. La segona tindrà lloc el 15 de desembre i estarà enfocada al turisme religiós, incloent una pujada al campanar de la ciutat.

A partir de gener, es reprendrà el calendari, amb una visita guiada cada últim cap de setmana de mes, fins a juny. José Albelda, gerent de Arqueocas, ha detallat que “volem donar a conéixer els detalls de la història i l’evolució cultural, arquitectònica, patrimonial i etnogràfica de Vila-real”. L’historiador ha assegurat que la ciutat “compta amb un patrimoni molt ric, encara per explotar”, que es pretén promocionar a través d’aquestes visites guiades.

Al gener, concretament el dia 26, s’ha programat de nou la visita d’estils arquitectònics; al febrer, tindrà lloc una ruta medieval, en horari nocturn, prevista per al dissabte 29, coincidint amb el mes que es commemora la fundació de Vila-real; la ruta del mes de març serà de nou sobre patrimoni religiós i es realitzarà el dia 29; abril portarà una visita guiada el dia 26 sobre la Guerra Civil, “en la qual donarem a conéixer alguns aspectes no coneguts sobre aquesta etapa negra de la història i parlarem, entre altres qüestions, dels refugis antiaeris”, indica Albelda; el 31 de maig s’ha programat la ruta sobre patrimoni hidràulic del Millars; i finalment el programa es tancarà el 28 de juny amb la ruta ‘El Termet: 5.000 anys d’història’.

Les inscripcions per a les diferents visites es poden realitzar en l’Oficina de Turisme presencialment o via telefònica en el 964 54 72 48, en horari de 10 a 14 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací