Turisme injecta 7 milions d’euros al sector en l’últim mes i abona totes les ajudes, convenis i subvencions de 2019

571

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha injectat 7 milions d’euros al sector turístic de la Comunitat Valenciana durant l’últim mes per a abonar totes les ajudes, convenis i subvencions de 2019 que estaven pendents de pagament. D’aquesta forma, s’ha aconseguit agilitar amb caràcter d’urgència la transferència de liquiditat a les empreses i entitats del sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “des que es va desencadenar la crisi per la pandèmia del coronavirus, hem fet l’esforç necessari per a no deixar un sol euro de 2019 sense liquidar, de manera que el sector turístic pugui rebre ingressos en aquestes setmanes, en les quals la situació que estem vivint els ha colpejat amb duresa”.

D’aquesta forma, ha remarcat que “hem aconseguit donar sortida a tots els convenis amb entitats i associacions del sector, els incentius per a empreses, per a l’impuls d’accions turístiques esportives i culturals, festivals o els programes de recerca, innovació i formació turística”.

Francesc Colomer ha explicat que “en aquest moment, és molt més important que els recursos no siguin retinguts per les administracions i que arribin al teixit productiu” i que “som molt conscients que el sector turístic ha estat colpejat d’una manera molt severa”.

També ha apuntat que “entre tots hem de sumar esforços i conjurar una estratègia per a resistir i per a quan sigui possible, al compàs dels dictàmens de les autoritats sanitàries, tornar amb tota la força i ganes de competir que té aquest sector, que ja ha demostrat que és locomotora a l’hora de sortir de les dificultats”.

“Ara el més important per a les empreses i entitats del nostre sector és comptar amb liquiditat per a poder afrontar aquests moments en millors condicions, per això des del primer minut vam entendre que havíem de bolcar tots els nostres esforços a aconseguir injectar aquests 7 milions de manera ràpida i àgil”, segons Colomer.

De la mateixa manera, ha incidit en què “a partir d’ara, seguim centrats en buscar la millor solució perquè el pressupost de 2020 contribueixi al manteniment del nostre teixit empresarial i a la seva supervivència, així com al posicionament de la nostra destinació en els mercats nacionals i internacionals quan sigui possible per a adaptar-nos de la millor forma possible a l’evolució d’aquesta crisi”.

Colomer ha avançat a s’està treballant “intensament per a llançar un nou decret que ens de capacitat per a redirigir i canalitzar el nostre suport directe al sector, en la mesura de les nostres possibilitats, i que pugui tenir en compte les característiques pròpies del teixit empresarial turístic de la Comunitat Valenciana”.

Des de Turisme Comunitat Valenciana s’han liquidat tots els convenis de col·laboració amb el sector turístic pendents, que ascendeixen a 3.377.581,84 euros, desglossats entre convenis de competitivitat turística i desestacionalització i de màrqueting col·laboratiu. En ells s’inclouen convenis amb una àmplia representació de l’ecosistema públic i privat que “han permès dur a terme accions de promoció, publicitat o màrqueting de la destinació Comunitat Valenciana tant a nivell nacional com internacional durant l’any passat”, ha afegit Colomer.

D’altra banda, s’han liquidat 2.918.021,11 milions d’euros dins del programa empresarial, en el qual es troben els incentius destinats a les empreses de caràcter turístic, així com l’impuls de determinades entitats a accions turístiques de tipus esportiu i cultural. En aquest programa també es troben les ajudes destinades als festivals de música i aquelles que es posen en marxa per a iniciatives enfocades cap a l’excel·lència, la sostenibilitat o la responsabilitat social turística.

Dins del programa empresarial, s’han pagat programes d’especialització i formació turística, així com aquells dirigits al foment a la recerca i la innovació turística, tots ells per valor de 667.324,11 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací