El nou SEAT León, més còmode i pràctic que mai, està basat en l’avançada plataforma MQB Evo

583

Actualitat Diària

El nou SEAT León està dissenyat per a prestar un nivell insuperable de confort, practicitat i comoditat, oferint al client una flexibilitat i una adaptabilitat mai vistes per a respondre a tota mena de necessitats.

El nou SEAT Lleó utilitza com a base l’avançada plataforma MQB Evo per a maximitzar els elements clau que ho converteixen en una de les opcions més pràctiques del mercat. Gràcies a l’augment de les dimensions longitudinals del vehicle, l’interior gaudeix d’una gran ergonomia i més espai per als ocupants de la part posterior, mentre que l’espai per a la càrrega també és major (en la versió Sportstourer) que en la generació anterior.

No obstant això, el confort i la practicitat no es mesuren només en termes de grandària: el nou SEAT Lleó també compta amb tecnologies integrades que garanteixen la màxima tranquil·litat per als seus ocupants.
La perfecció feta producte

L’avançada plataforma MQB Evo és la peça fonamental de la combinació de disseny i practicitat del nou SEAT León. Quant a les dimensions, la versió de 5 portes del Lleó passa a mesurar 4.368 mm de llarg (+86 mm respecte a l’anterior generació del model), 1.456 mm d’alt (-3 mm), i el Sportstourer, 4.642 mm de llarg (+93 mm) i 1.448 mm d’alt (-3 mm); tots dos amb una amplària de 1.800 mm (-16 mm), i amb una distància entre eixos de 2.686 mm, 50 mm més que l’anterior León. Aquest augment es tradueix en una major amplitud interior, i destina aquests 50 mm extra directament a la cota longitudinal per a les cames dels ocupants de les places posteriors.

L’espai de la part posterior del nou SEAT León ha guanyat 49 mm, que suposen més comoditat per als passatgers tant en trajectes urbans curts com en viatges de llarg recorregut. Així mateix, aquestes dimensions també permeten augmentar la càrrega del maleter: la capacitat de la versió 5 portes continua sent de 380 litres, però el Sportstourer ofereix ara un espai de magatzematge de 620 litres, 33 més que la generació anterior. Amb els seients posteriors plegats, augmenta l’espai de les dues versions: la capacitat de la versió 5 portes aconsegueix els 1.301 litres (+91 litres) i el Sportstourer ofereix un espectacular espai de 1.750 litres (+130 litres).

La tecnologia al servei de la tranquil·litat

A més de l’augment de les dimensions del nou SEAT León, destaca per oferir les més noves tecnologies integrades d’última generació.

Així, la transmissió automàtica DSG inclou ara la tecnologia de canvi per cable (Shift-by-wire). Aquest sistema està dissenyat perquè el selector de marxes ja no estigui connectat a la caixa del canvi de manera mecànica, sinó a través de la gestió electrònica. El canvi per cable permet seleccionar les marxes sense necessitat de canvi físic, una característica molt útil per als nous sistemes d’assistència d’aparcament, en els quals el bloqueig d’aparcament mecànic ha estat substituït per un bloqueig d’aparcament controlat de manera electrònica. A més, la nova palanca és menys voluminosa i allibera espai interior.

Per a garantir la comoditat de tots els ocupants, el SEAT Lleó disposa per primera vegada de Climatronic trizona, que permet seleccionar diferents temperatures per al conductor, el copilot i els passatgers de la part posterior. Això no és tot, la funció iClimates, des de la pantalla de info-entreteniment, ofereix un accés ràpid a algunes funcions del climatitzador que permeten als ocupants ajustar les seves preferències concretes de confort de manera directa, com per exemple, escalfar les mans, dirigir aire fred o calent als peus, o refrescar l’habitacle.

En les zones d’entrada d’aire, el sistema compta amb sensors que permeten mesurar la qualitat de l’aire, de manera que es puguin tancar els flaps exteriors i recircular l’aire de l’interior en cas d’alta contaminació o males olors. L’aire recirculado utilitza AirCare, que ofereix l’opció d’aplicar-li un filtre passiu.

En cas de temperatures més fredes, el nou SEAT Lleó inclou les opcions Winter, que li permeten afrontar qualsevol tipus de condicions climatològiques.

Per primera vegada, el nou SEAT Lleó inclou calefacció mentre està estacionat, que permet escalfar l’habitacle del vehicle abans de pujar-se en ell, una característica perfecta per als dies més freds de l’any, on també el volant i els seients calefactables s’activaran. Més endavant, el nou León comptarà amb el nou seient calefactable intel·ligent del conductor, que aprèn les preferències d’aquest, i escalfa el seient de manera predictiva.

La practicitat està garantida amb una presa de 230 V, que resulta útil per a carregar fins i tot els dispositius d’últim quilòmetre, com el KickScooter. També s’inclouen quatre ports USB de tipus C, dos en la part davantera i dues en la part posterior, que faciliten la connexió dels dispositius intel·ligents, ja sigui per a recarregar-los o per a accedir a la nostra vida digital.

Per part seva, la versió de carrosseria Sportstourer inclou per primera vegada al Lleó l’opció de la porta gran posterior amb obertura i tancament elèctric amb Pedal Virtual, que reconeix la clau a prop i, amb només passar el peu per sota del paracops posterior, la porta gran actua de manera automàtica.
Calma interior

El nou SEAT Lleó inclou materials aïllants que redueixen el soroll a l’interior en 1-2 db(A) respecte a la generació anterior, mentre que el soroll pneumàtic-calçada en freqüències baixes és 2-4 db menor. A més, la carrosseria, un 15% més rígida, permet també reduir les vibracions.

La reducció de soroll s’ha aconseguit gràcies a la incorporació d’una sèrie de millores. El vehicle disposa de feltres absorbents en les motllures del pilar A, en el paracops posterior enfront dels conductes de ventilació, en la motllura de la porta gran posterior i al costat de les sortides d’aire. Aquestes no són les úniques novetats.

S’ha incorporat un nou concepte d’amortiment ignífug, amb capes pesades de diferent gruix segons la zona d’aplicació, i els passos de roda estan recoberts amb escuma de poliuretà, un material que millora el rendiment acústic i que també s’ha utilitzat en els panells laterals de la part posterior. En les motllures laterals del maleter s’ha afegit una tercera capa acústica, i les portes compten amb doble segellat per a reduir el soroll del vent. Finalment, les versions dièsel inclouen parabrisa acústic.El nou SEAT León és el paradigma de la flexibilitat i la versatilitat. S’ha desenvolupat per a adaptar-se als seus ocupants com un guant i brindar-los una sensació de seguretat, maximitzant l’amplitud, el confort i la tranquil·litat: el vehicle perfecte per a qualsevol trajecte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací