Actualitat Diària
Turisme Comunitat Valenciana ha tancat aquest 2020 amb un balanç molt positiu del funcionament del Bo Viatge, que ha suposat un total de 9.842 reserves realitzades en aquest últim període de l’any. D’aquesta manera, s’ha superat en un 37,34% la xifra inicial prevista, que era de 7.166 bons.
Aquesta xifra s’havia calculat tenint en compte els 4,3 milions de pressupost disponible i la possibilitat que cada usuari rebés una ajuda d’un màxim de 600 euros per bo. No obstant això, finalment s’ha pogut accedir a més persones perquè la mitjana de despesa s’ha situat entorn dels 350 euros per usuari.
Així, segons les dades manejades per Turisme, l’estada mitjana supera les tres nits en totes les modalitats d’allotjament, sent molt superior en els càmpings, que aconsegueix les 8 nits de mitjana, o en els habitatges turístics, que supera les 5. De la mateixa manera, el 58% dels usuaris d’aquest bo viatgi ha realitzat estades fora del cap de setmana, la qual cosa suposa una important dinamització del sector turístic.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha apuntat que “es tracta d’una iniciativa pionera que ens ha permès contribuir a la dinamització del sector en un moment tan complicat, a més de comprovar que els ciutadans no han perdut la pulsió pel viatge ni la confiança en totes les mesures de seguretat aplicades per a garantir que poden gaudir de la seva experiència en un entorn segur”.
A més, ha volgut remarcar que “comptem amb 1.336 empreses adherides i ja s’han abonat un 90% de les ajudes concedides i justificades, la qual cosa suposa una important injecció directa al sector turístic”.
D’altra banda, també ha posat l’accent que, a més de la despesa en allotjament, s’ha invertit més d’un milió d’euros en serveis complementaris, la qual cosa contribueix a la resistència de petites i mitjanes empreses que ofereixen experiències de tota mena en la Comunitat Valenciana.
“El nostre objectiu era no centrar-nos únicament en l’allotjament, sinó oferir als ciutadans la possibilitat de conèixer tot el que aquesta comunitat pot oferir a través de productes culturals, gastronòmics, de turisme actiu, etc”, ha assenyalat Colomer, qui ha remarcat que “l’entrada de les agències de viatge i la possibilitat de contractar serveis als hotels més enllà de la pernoctació ha suposat un valor afegit a aquest programa”.
D’altra banda, cal recordar que l’èxit inicial d’aquesta iniciativa ha generat una important llista d’espera d’usuaris interessats a gaudir d’aquest bo viatgi durant els pròxims mesos, ja que encara està pendent d’activar-se per als períodes de gener a març de 2021 i d’octubre a desembre, amb un pressupost de 12 milions d’euros.
Així, i per a agilitar la tramitació i reserves del primer període de 2021, ja s’han lliurat 5.000 codis nous aquesta mateixa setmana a les primeres persones que romanien en espera.
“Aquestes xifres avalen que la gent té ganes de viatjar malgrat la situació actual, una vegada més ens mostren la fortalesa del turisme en la Comunitat”, ha destacat Colomer, per a qui “aquest programa neix per a ajudar a vertebrar el territori, a alimentar l’autoestima dels valencians, a redescobrir els nostres espais turístics, i com no, a fomentar la confiança en la seguretat que desperten els escenaris turístics professionals”.
Funcionament de la llista d’espera
Cal destacar que cada Bo Viatge emès per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitzi la reserva en el termini de 7 dies o no s’esgoti la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberen més codis i es van adjudicant més bons per ordre de llista d’espera.
L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 16.300.000 euros, dels quals 4.300.000 corresponen a l’últim trimestre de 2020, i la resta fins a 12.000.000 a l’exercici 2021.
Així mateix, es recorda que al gener i a l’octubre de 2021 s’obren nous períodes de sol·licitud, per a viatjar en els períodes indicats en el programa.