Turisme destina en 2020 una línia d’ajudes per a entitats locals i empreses dotada amb 8.400.000 euros

679

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana destinarà en 2020 un total de 8.400.000 euros a través de les dues convocatòries d’ajudes dirigides a entitats locals i a empreses, associacions i federacions i fundacions de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que “complint el compromís adquirit, hem tornat a avançar la convocatòria anual de les línies d’ajudes de 2020 dirigides tant als municipis i mancomunitats, com a empreses, associacions o fundacions amb el propòsit de facilitar a les persones interessades la planificació amb temps projectes”.

El termini de presentació de sol·licituds de les dues convocatòries s’iniciarà el 15 de gener de 2020 i els i les interessats tindran un mes per a presentar els seus projectes

Ajudes a empreses, associacions, federacions i fundacions

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat hui en el DOGV la convocatòria d’ajudes dirigides a les empreses del sector turístic amb l’objectiu de millorar la seua competitivitat i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l’activitat turística en el territori.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “amb l’objectiu de millorar la competitivitat de l’activitat turística, la convocatòria d’ajudes 2020 s’ha dotat amb 2.610.000 euros”.

Aquestes ajudes tenen per objecte afavorir la desestacionalització de l’activitat turística al llarg de l’any, fomentar la competitivitat a través de la innovació i millorar la competitivitat dels serveis i productes turístics de la Comunitat Valenciana, contribuint amb això a la configuració d’una oferta articulada entorn d’elements que ressalten la seua autenticitat i singularitat enfront de la qual ofereixen altres destinacions turístiques competidors.

Cal assenyalar que aquesta convocatòria d’ajudes a empreses compta amb quatre programes diferents.

Així, el primer està dirigit al ‘Foment de la competitivitat empresarial’, amb una dotació inicial de 880.000.euros. Aquest programa subvencionarà actuacions d’impuls al turisme sostenible, accessible i la innovació empresarial a través de projectes dirigits a racionalitzar el consum de recursos naturals, la inversió en infraestructures i equipaments que promoguen un model ecosostenible; l’impuls del turisme inclusiu, a través d’actuacions que incorporen tecnologies dirigides a atendre la diversitat funcional dels turistes o l’impuls de la innovació mitjançant aplicacions que fomenten el desenvolupament tecnològic en les empreses turístiques.

El segon programa persegueix el ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’ i compta amb una dotació de 400.000 euros dirigida a les empreses, associacions, fundacions i federacions organitzadores de campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius i culturals d’impacte internacional, que se celebren en la Comunitat Valenciana.

El tercer dels programes, el dirigit al ‘Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat Valenciana’, està dotat amb 620.000 euros i orientat a incentivar el desenvolupament de projectes que contribuïsquen a introduir en el mercat productes turístics de caràcter desestacionalizador i de base experiencial per a diversificar l’oferta, la seua promoció i comercialització.

El quart programa és el denominat ‘Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’, programa que té una consignació inicial de 710.000 euros i entre les accions subvencionables dels quals es troben festivals de música de caràcter internacional que se celebren en la Comunitat Valenciana, per a contribuir amb això a la creació d’un producte turístic singular a través de les marques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest.

Ajudes a Entitats locals

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat aquest dimecres la convocatòria d’ajudes dirigides a ajuntaments i mancomunitats on es destinarà un total de 5.785.000 euros.

Aquestes ajudes estan destinades a l’impuls de l’oferta turística de les nostres destinacions, la seua modernització i diversificació amb el propòsit d’elevar el seu atractiu en el mercat turístic nacional i internacional i contribuir al desenvolupament sostenible i inclusiu de l’activitat turística.

La convocatòria va dirigida a ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, organismes autònoms i ens públics dependents. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el pròxim 15 de gener de 2020 i finalitza el 14 de febrer.

Una vegada finalitzat el termini de sol·licituds, donarà inici el procés d’instrucció dels expedients d’ajudes. L’adjudicació de les subvencions està prevista per a la primavera de 2019.

La convocatòria d’ajudes 2020 a entitats locals consta de dos programes: el primer, relatiu a l’impuls a la “Inversió en adequació i millora dels recursos i serveis turístics”, està dotat amb 3.200.000 euros, mentre que el segon, corresponent al foment de la “Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques”, té una dotació inicial de 2.585.000 euros.

Cal ressaltar que el programa de “Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques” inclou tres subprogrames: un, dirigit a fomentar la implantació i certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics. Un altre orientat a impulsar la imatge de les destinacions i el tercer, enfocat a la millora en la prestació de serveis turístics de valor afegit.

A més, per a les ajudes de 2020, es contemplarà com a mèrit la col·laboració amb les entitats locals per a la millora de l’accessibilitat de les platges de la Comunitat Valenciana i la promoció del turisme inclusiu.

Les actuacions subvencionables contemplen, des de l’equipament d’espais turístics a la creació de productes turístics experiencials, passant per la interpretació i senyalització turística, la millora de l’accessibilitat als recursos, l’adequació d’espais destinats a l’estacionament de vehicles per a visitants, la inversió en l’adequació d’oficines Tourist Info, o la inversió en tecnologies a desenvolupar en els municipis de la Xarxa DTI.CV.

Francesc Colomer ha ressaltat que “l’objectiu d’aquesta convocatòria d’ajudes és donar suport a projectes que busquen la qualificació i intel·ligència turística, així com la posada en marxa de nous productes i la seua promoció”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací